Κάθε πότε πρέπει να πλένεις τα μαξιλάρια;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Κάθε πότε πρέπει να πλένεις τα μαξιλάρια;

Να κάτι που ξεχνάς να κάνεις όταν κάνεις γενική

Μερικοί άνθρωποι αφήνουν αρκετά χρόνια να περνούν χωρίς να πλένουν τα μαξιλάρια τους και αυτό είναι πραγματικά κακό για την υγεία σου. Ο μέσος άνθρωπος δεν αλλάζει τα σεντόνια του όσο συχνά νομίζεις. Σύμφωνα με έρευνα του Mattress Advisor για 1.000 άνδρες και γυναίκες, οι περισσότεροι άνθρωποι αλλάζουν τα σεντόνια κάθε 24,4 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι κοιμούνται στα ίδια σεντόνια για περίπου τρεισήμισι εβδομάδες. Και αυτό δεν είναι καθόλου κακό.

Και αυτό συμβαίνει στα σεντόνια. Τα μαξιλάρια επίσης δεν τυχαίνουν και του καλύτερου καθαρισμού. Ορισμένοι άνθρωποι, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες κάνουν χρόνια να πλύνουν τα μαξιλάρια τους. Τα μαξιλάρια πρέπει να πλένονται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Αλλά το να μουλιάσεις στο μπάνιο και στη συνέχεια να τα βάλεις στο πλυντήριο μπορεί να μην είναι η καλύτερη μέθοδος. Τα μαξιλάρια διατίθενται με διάφορες «γεμίσεις», όπως αφρολεξ, υαλοβάμβακα, βαμβάκι, συνθετικό μαλλί, και πούπουλα, και κάθε τύπος πλένεται καλύτερα με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Δες, λοιπόν, στο ενημερωτικό ταμπελάκι του κατασκευαστή που έχει το μαξιλάρι από τι υλικό είναι φτιαγμένο και με μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο θα βρεις και τους κατάλληλους τρόπους για να το πλύνεις. Το σημαντικό όμως είναι να το πλένεις πάντα μια φορά τον χρόνο, ό,τι τύπο μαξιλαριού και αν έχεις. Θα είναι καλύτερο τόσο για εσένα, όσο και για το ίδιο.