Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα σεντόνια σου, σύμφωνα με τους ειδικούς;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα σεντόνια σου, σύμφωνα με τους ειδικούς;

Η ειδικός υφασμάτων Tricia Rose μοιράζεται τις συμβουλές πλυντηρίου της για να διατηρεί τα σεντόνια φρέσκα.

Το να διατηρείς φρέσκα τα σεντόνια δεν είναι εύκολο πράγμα. Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά τα πλένεις, αυτό το αίσθημα του φρεσκοπλυμένου σεντονιού τείνει να εξασθενεί μετά τους πρώτους ύπνους ανάμεσα στα σεντόνια. Υπάρχουν γενικοί κανόνες πλυντηρίου για σχεδόν κάθε διαφορετικό ύφασμα στο σπίτι σου, αλλά φαίνεται να υπάρχει ένα κοινό θέμα σύγχυσης όταν πρόκειται για το πλύσιμο σεντονιών. Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζονται; Η Tricia Rose, ιδρυτής μιας εταιρείας κλωστοϋφαντουργίας έχει τις κατάλληλες απαντήσεις.

Σύμφωνα με την ειδικό, η συχνότητα με την οποία πρέπει να πλένεις τα σεντόνια σου ποικίλει ανάλογα με την εποχή και τις νυχτερινές σου συνήθειες. «Το επίπεδο του ιδρώτα σου, το τι φοράς όταν κοιμάσαι και το αν τρως ή όχι σνακ στο κρεβάτι επηρεάζει το πόσο γρήγορα λερώνονται τα σεντόνια», λέει η Rose. «Μια γυναίκα που κοιμάται με τις πιτζάμες κατά τη διάρκεια της άνοιξης είναι διαφορετική από έναν έφηβο που κοιμάται με το εσώρουχο κατά τη διάρκεια ενός θερμού καλοκαιριού». Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβεις υπόψη είναι το πόσα άτομα κοιμούνται στο εν λόγω κρεβάτι κάθε βράδυ. «Αν μοιράζεσαι ένα κρεβάτι, έχει διπλάσια φθορά», αναφέρει η Rose.

Κατά γενικό κανόνα, η Rose συμβουλεύει το εβδομαδιαίο πλύσιμο, ώστε τα σεντόνια σου να φαίνονται και να μυρίζουν όσο πιο φρέσκα γίνεται. «Μια φορά την εβδομάδα είναι ιδανικά», λέει. «Σίγουρα βέβαια είναι προσωπική σου προτίμηση το καθε πότε θα τα πλένεις, αλλά μόλις σταματήσουν τα σεντόνια σου να μυρίζουν φρεσκαδα, είναι η καλύτερη στιγμή για να τα πλύνεις».