#WorldEggDay: Πώς να φτιάξεις τέλεια σκληρά βραστά αυγά

Νάνσυ Μητσοστέργιου
#WorldEggDay: Πώς να φτιάξεις τέλεια σκληρά βραστά αυγά

Συμβουλές για το πώς να βράζεις τα αυγά, ώστε να βγαίνουν τέλεια κάθε φορά.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυγού ιδρύθηκε στο συνέδριο IEC Vienna το 1996 όταν και αποφασίστηκε να γιορτάζεται τη δεύτερη Παρασκευή τον Οκτώβριο κάθε έτους.

Για αιώνες, τα αυγά διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη διατροφή οικογενειών σε όλο τον κόσμο. Είναι μια ασυναγώνιστη συσκευασία όσον αφορά την ευελιξία και την υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη σε πολύ προσιτή τιμή. Και είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή χολίνης, απαραίτητη στη μνήμη και την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Αν λάβεις υπόψη σου μάλιστα και την υπέροχη γεύση, δεν υπάρχει καθόλου ανταγωνισμός.

Τα αυγά είναι μια από τις υψηλότερης ποιότητας πηγές πρωτεΐνης της φύσης και περιέχουν πράγματι πολλά από τα βασικά συστατικά της ζωής. Οι πρωτεΐνες που περιέχονται στα αυγά είναι εξαιρετικά σημαντικές για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και των μυών, έχουν βασικό ρόλο στην πρόληψη των ασθενειών και συμβάλλουν στη γενική ευημερία.

Όπως προείπαμε είναι μία τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε σαλάτες, σε τοστ, αλλά και μόνα τους για ένα ελαφρύ γεύμα. Κάποτε οι άνθρωποι φοβόταν να τρώνε αυγά λόγω της χοληστερόλης στους κρόκους των αυγών. Έρευνα όμως όχι μόνο διαπίστωσε ότι τα αυγά αυξάνουν επίσης την καλή χοληστερόλη που χρειάζεται ο οργανισμός, αλλά οι τελευταίες ομοσπονδιακές διατροφικές οδηγίες δεν προειδοποιούν πλέον για τη διαιτητική χοληστερόλη που έκανε τους ανθρώπους να περιορίσουν τα αυγά στη διατροφή τους.

Όσον αφορά το βράσιμο αυγών, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι μπορούν να τα μαγειρέψουν εύκολα, οδηγώντας σε ένα σκούρο πράσινο χρώμα γύρω από τον κρόκο και μια κάπως θειική γεύση. Πώς μπορείς όμως να μαγειρέψεις σκληρά βραστά αυγά, αλλά να μην είναι και υπερβολικά βρασμένα;

Σήμερα που είναι η παγκόσμια ημέρα αυγού θα μάθεις πώς να φτιάχνεις βραστά αυγά.