Τα 5 food tips που θα σου αλλάξουν τη ζωή!

Τα 5 food tips που θα σου αλλάξουν τη ζωή!

Αυτά πρέπει να αλλάξεις στην κουζίνα

Μην ψάχνεις άλλο. Τα food tips που ακολουθούν θα σου αλλάξουν την καθημερινότητα στην κουζίνα και τη διατροφή σου.

Tip1:Πάντοτε να σπας το αυγό σε μία επίπεδη επιφάνεια, ποτέ στην άκρη του μπολ. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεις να πέσουν κομματάκια από το τσόφλι στο μείγμα σου και τον κίνδυνο μόλυνσης του φαγητού σου.



Tip2:Μην πετάς τα απομεινάρια της μαρμελάδας που έχουν μείνει στα πλαϊνά του βάζου. Μπορείς να φτιάξεις μία φρουτένια βινεγκρέτ προσθέτοντας ίση ποσότητα λαδιού και ξιδιού στο βάζο και κουνώντας καλά. Βάλε αλάτι και πιπέρι για πρόσθετη νοστιμιά και ρίξε τη σάλτσα στη σαλάτα σου για νοστιμιά στο λεπτό.

Tip3:Πρόσθεσε καυτερή σάλτσα στα κομμάτια της πίτσας που έμειναν. Έτσι όχι μόνο θα έχει υπέροχη γεύση την επόμενη μέρα, αλλά το τσίλι έχει και αντιμικροβιακές ιδιότητες και μπορεί να την κάνει να διατηρηθεί περισσότερο.

Tip4:Να αποθηκεύεις τα φρέσκα μυρωδικά όπως κάνεις και με τα φρέσκα φρούτα. Δηλαδή σε ένα βάζο με νερό στον πάγκο της κουζίνας. Κόψε αυτά που χρειάζεσαι, άλλαζε το νερό καθημερινά και θα τα βοηθήσεις να αντέξουν δύο με τρεις φορές περισσότερο απ’ ότι στο ψυγείο. Όχι άλλος μαραμένος μαϊντανός στο συρτάρι του ψυγείου.

Tip5:Αντικατάστησε τη φρυγανιά ή τα ψίχουλα του ψωμιού με καλά τριμμένους ξηρούς καρπούς. Αυτή είναι μία ιδανική επιλογή για τα πιάτα των ζυμαρικών, καθώς προσδίδει έξτρα γεύση και μία δόση πρωτεΐνης στα γεύματα. Δοκίμασε να βάλεις καλά τριμμένα αμύγδαλα αντί για φρυγανιά επάνω σε μία μπεσαμέλ και θα μας θυμηθείς.