Πώς θα ξαναζεστάνεις το ρύζι και τα ζυμαρικά για να μοιάζουν φρέσκα (video)

Πατούλια Κατερίνα
Πώς θα ξαναζεστάνεις το ρύζι και τα ζυμαρικά για να μοιάζουν φρέσκα (video)

Ρύζι και ζυμαρικά σαν να τα μαγείρεψες πριν λίγο.

Ξεκίνησες να πηγαίνεις γραφείο και τα παιδιά σχολείο και αναρωτιέσαι πως θα μπορούσες να ζεστάνεις σωστά το φαγητό που έφτιαξες στο ξεκίνημα της εβδομάδας για να είναι το ίδιο νόστιμο και φρέσκο όταν θα το ξαναζεστάνεις.

Αρχικά να σου πούμε πως με τόσο υψηλές θερμοκρασίες θα πρέπει να τηρείς όλους τους κανόνες υγιεινής για να διατηρείται το φαγητό κατάλληλο προς κατανάλωση.

Αφού αποθηκεύσεις σωστά το ρύζι ή τα ζυμαρικά στο τάπερ και μετά στο ψυγείο, έρχεται η ώρα να ξαναζεστάνεις το φαγητό.

Ας ξεκινήσουμε από το ρύζι:

Ο πιο απλός τρόπος για να είναι το ρύζι μαλακό και σπυρωτό όπως την πρώτη στιγμή, είναι ένα παγάκι. Βάζεις τον πάγο πάνω από το ρύζι που θα ξαναζεστάνεις και το αφήνεις στα μικροκύματα για μισό με ένα λεπτό,
Θα παρατηρήσεις πως ο πάγος δεν λιώνει μεν αλλά δημιουργεί στο ρύζι την υγρασία που χρειάζεται για να έχει την υφή του φρεσκομαγειρεμένου.

Μια άλλη λύση είναι να βάλεις μια κουταλιά της σούπας καυτό νερό ή ζωμό στο ρύζι, να το σκεπάσεις με πετσέτα ή καπάκι και να αφήσεις την υγρασία να κάνει το θαύμα της.

Πάμε τώρα στα ζυμαρικά που μπορούν να μας παιδέψουν ακόμα περισσότερο.


https://www.instagram.com/p/COOcywtjkai

Όσον αφορά τα ζυμαρικά η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή! Ένα αντικολλητικό τηγάνι, λίγο ελαιόλαδο και υπομονή για 3 με 4 λεπτά είναι αρκετή για το τέλειο πιάτο ζυμαρικών.