Το trick για να καθαρίσεις τα χαλιά σου που έγινε viral στο TikTok

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Το trick για να καθαρίσεις τα χαλιά σου που έγινε viral στο TikTok

Αν ακόμη δεν έχεις καθαρίσει τα χαλιά σου ίσως αυτό το κόλπο σε βοηθήσει.

Τις τελευταίες ημέρες η αλλαγή του καιρού θυμίζει πως πράγματι έχει έρθει το φθινόπωρο και αυτό κάπως μας φτιάχνει τη διάθεση. Μπορεί αρκετοί να νιώθουν μια μελαγχολία το φθινόπωρο, αλλά με αυτό το ελαφρύ κρύο που κάνει, σκέφτεσαι χουχούλιασμα στον καναπέ με Netflix και κουβερτούλα ή καφέ με τις κολλητές σε ένα όμορφο μέρος με ένα ζακετάκι (και οι δύο επιλογές συνοδεύονται από την απαραίτητη φωτογραφία στο Instagram).

Και αν η αλλαγή της θερμοκρασίας και του καιρού σε έπιασε απροετοίμαστη και δεν έχεις φροντίσει ακόμη να καθαρίσεις τα χαλιά σου, λογικό είναι να σε πιάσει πανικός.

3 μυστικά που θα διατηρήσουν τα χαλιά σου σαν καινούρια

Το trick για να καθαρίσεις τα χαλιά σου που έγινε viral

Στο TikTok έρχεσαι καθημερινά αντιμέτωπη με πολλά βίντεο. Είτε απλά χαζεύεις για να περάσει η ώρα σου, είτε ξεσηκώνεις συνταγές μαγειρικής που πάντα ήθελες να δοκιμάσεις, είτε αποθηκεύεις τα hacks που έχεις δει και θα σε βοηθήσουν σε διάφορες στιγμές της καθημερινότητάς σου.

Ένα από αυτά είναι και το trick για να καθαρίσεις τα χαλιά σου μόνη σου. Η χρήστης της εφαρμογής που ανέβασε το βίντεο στο Instagram account της ανακάλυψε πως με ένα lint roller ή αλλιώς ρολό καθαρισμού, μπορείς να καθαρίσεις τα χαλιά σου.

Φυσικά όταν αναφερόμαστε σε ρολό καθαρισμού δεν εννοούμε αυτό με το αυτοκόλλητο, αλλά εκείνο με τα δοντάκια που χρησιμοποιείς και για να αφαιρέσεις τους κόμπους από τα πλεκτά και μάλλινα ρούχα σου.

Το καθάρισμα των χαλιών είναι δύσκολη υπόθεση

Σίγουρα το δύσκολο κομμάτι στο να καθαρίσεις τα χαλιά σου είναι όλες αυτές οι τρίχες από τα μαλλιά σου που έχουν εγκλωβιστεί και μπερδευτεί μέσα στο χαλί. Γιατί κακά τα ψέματα δεν υπάρχει γυναίκα που δεν χάνει μαλλιά κάθε μέρα. Είτε από το στέγνωμα τους, είτε από το χτένισμα, όσο και να προσέχεις, όλο και κάποια θα καταλήξει στο χαλί.

Πώς θα στρώσεις το χαλί χωρίς να σηκώνονται οι γωνίες (video)

Και η ηλεκτρική σκούπα δεν βοηθάει και πολύ στο να τις μαζέψεις και να μη μαζευτούν πολλές. Με το ρολό καθαρισμού λοιπόν θα πετύχεις ακριβώς αυτό. Θα αφαιρέσεις μεγάλη ποσότητα τριχών και σκουπιδιών. Στην πορεία μπορείς να το πλύνεις και μόνη σου.



Αν έχεις μεγάλο μπαλκόνι δεν θα δυσκολευτείς. Αν όχι όμως, άπλωσέ το στο σαλόνι, φτιάξε ένα καθαριστικό και με ένα βουρτσάκι καθάρισε το όσο περισσότερο μπορείς. Μάζεψε τα περιττά υγρά με ένα πανάκι και άφησε έξω να στεγνώσει. Με την ψύχρα που έχει βάλει δεν θα αργήσει σίγουρα.

Όσο για το καθαριστικό; Ανάμειξε λίγο λευκό ξύδι με χλιαρό νερό (ή μαγειρική σόδα για πιο δύσκολους λεκέδες) και τρίψε σαν να μην υπάρχει αύριο.