Γιατί η σκόνη συσσωρεύεται τόσο γρήγορα όταν καθαρίζεις; Όλα όσα πρέπει να κάνεις

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Γιατί η σκόνη συσσωρεύεται τόσο γρήγορα όταν καθαρίζεις; Όλα όσα πρέπει να κάνεις

Πώς θα κρατήσεις μια για πάντα μακριά τη σκόνη από κάθε γωνιά του σπιτιού. 

Όχι, δεν είναι η ιδέα σου! Η σκόνη συσσωρεύεται πιο εύκολα σε επιφάνειες που μόλις έχεις καθαρίσει! Αν κι εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις πώς μαζεύεται τόσο γρήγορα η σκόνη στα ήδη καθαρισμένα έπιπλά σου, υπάρχει εξήγηση.

Σύμφωνα με τη Vera Peterson, πρόεδρο της εταιρίας καθαρισμού Molly Maid, η σκόνη κινείται τόσο γρήγορα που πριν προλάβεις να καθαρίσεις μια επιφάνειες, γεμίζει και πάλι σκόνη. «Σε πρόσφατα καθαρές επιφάνειες, είναι πιο πιθανό να παρατηρήσετε πως συσσωρεύεται ξανά σκόνη. Ωστόσο, εάν η μέθοδος ξεσκονίσματος δεν είναι αποτελεσματική, μπορεί να ανακατεύετε περισσότερο τη σκόνη από ό,τι να την παγιδεύετε».

Τα πιο αποτελεσματικά φυσικά καθαριστικά για το σπίτι που προστατεύουν το περιβάλλον

Τι μπορούμε να κάνουμε για να κρατήσουμε τη σκόνη μακριά από το σπίτι μας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

1.Για να αποφύγεις περισσότερη σκόνη, άλλαξε τον τρόπο που καθαρίζεις και χρησιμοποίησε τα κατάλληλα εργαλεία.

Όταν ξεσκονίζεις κάντο με τις σωστές κινήσεις, από πάνω προς τα κάτω, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να σκουπίζεις δύο φορές (πριν και μετά τη σκόνη). Και ενώ τα πούπουλα ήταν κάποτε ένα δημοφιλές εργαλείο για να σκουπίζει κανείς, τώρα ένα πανί από μικροΐνες είναι το καλύτερο για να μαζέψει τη σκόνη, αντί να τη διώξει και πάλι στον αέρα.


https://www.instagram.com/p/CCsaB4jjW1X/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

2. Προσδιόρισε τυχόν ενόχους που αυξάνουν τη σκόνη

Εάν έχεις παρατηρήσει ότι το σπίτι σου φαίνεται πιο σκονισμένο από ό, τι πρέπει, μπορεί να υπάρχει ένας ένοχος- έκπληξη: το φίλτρο HVAC. «Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αγοράσετε μια συσκευή με φίλτρο ηλεκτροστατικής φόρτισης που προσελκύει και συλλαμβάνει σωματίδια σκόνης, γεγονός που μειώνει την ποσότητα σκόνης που αιωρείται στο σπίτι σας», εξηγεί η Peterson. «Επίσης, βεβαιωθείτε ότι ξεσκονίζετε και σκουπίζετε συχνά (αυτό είναι δεδομένο!) Και μη ξεχνάτε να περιποιείστε τακτικά τα κατοικίδια ζώα σας, δε φαντάζεστε πόση σκόνη μεταφέρουν με την τρίχα τους».



3. Κράτα το σπίτι σου κλειστό όταν φυσάει

Όσο κι αν θέλουμε να μπαίνει καθαρός αέρας στο σπίτι μας, αυτό έχει και το κόστος του. Με τον αέρα η σκόνη μεταφέρεται πολύ πιο εύκολα με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται πιο συχνά σε γωνιές που μένουν εκτεθειμένες!