Τα πιο αποτελεσματικά φυσικά καθαριστικά για το σπίτι που προστατεύουν το περιβάλλον

Μαρία Ροδίτη
Τα πιο αποτελεσματικά φυσικά καθαριστικά για το σπίτι που προστατεύουν το περιβάλλον

Στην κουζίνα σου υπάρχουν eco-friendly υλικά, με τα οποία μπορείς να φτιάξεις DIY καθαριστικά, που θα κάνουν τους χώρους του σπιτιού σου να λάμψουν από καθαριότητα, προστατεύοντας παράλληλα και το περιβάλλον!

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι ένας… μπελάς για όλες τις γυναίκες! Σίγουρα κι εσύ, μέσα στην τρελή καθημερινότητά σου, τρέχεις και δεν φτάνεις και στο τέλος της ημέρας έχεις να φροντίσεις να παραμείνει και το σπίτι σου καθαρό. Απελπισία!

Σκέφτηκες, όμως, ότι παράλληλα με την καθαριότητα των χώρων του σπιτιού σου πρέπει να φροντίσεις και για την προστασία του περιβάλλοντος; Κι όμως, έτσι είναι! Βλέπεις, τα περισσότερα απορρυπαντικά του εμπορίου είναι γεμάτα με χημικά και καυστικά, τα οποία βλάπτουν τόσο την υγεία σου όσο και το περιβάλλον.

Πραγματικά, τα χημικά καθαριστικά μπορούν να δυσκολέψουν την αναπνοή σου, ειδικά αν έχεις άσθμα ή άλλα αναπνευστικά προβλήματα, ενώ μπορούν να αποβούν μοιραία για το οικοσύστημα. Σκέψου απλά ότι εσύ πλένεις με ένα καθαριστικό, ξεπλένεις την οποιαδήποτε επιφάνεια με νερό και… πού καταλήγει το απορρυπαντικό; Στο περιβάλλον!



Οι εναλλακτικές & φυσικές λύσεις

Μπορεί να μην είχε πάει ο νους σου ή να μην το πιστεύεις, αλλά υπάρχουν εναλλακτικές και φυσικές λύσεις για να καθαρίσεις στο σπίτι σου. Και ξέρεις πού βρίσκονται όλες αυτές; Κατά βάση στην κουζίνα σου!

Το τι υλικό θα χρησιμοποιήσεις εξαρτάται από την επιφάνεια που θέλεις να καθαρίσεις και από το τι βρωμιά θέλεις να απομακρύνεις.

https://www.instagram.com/p/CCsaB4jjW1X

Μαγειρική σόδα, οξυζενέ και υγρό πιάτων: ο μαγικός συνδυασμός!

Δεν υπάρχει πιο θαυματουργό μείγμα από τη μαγειρική σόδα, το οξυζενέ και το υγρό σαπούνι για τα πιάτα. Πραγματικά, καθαρίζει όλους τους λεκέδες στην κουζίνα, αλλά και στο μπάνιο.

Εκτός από φυσικά καθαριστικά επίλεξε και γυάλινα δοχεία για την αποθήκευση τροφίμων!

Για την ακρίβεια, η μαγειρική σόδα είναι αυτή που λευκαίνει οποιαδήποτε επιφάνεια και την κάνει να λάμπει κυριολεκτικά. Για να γίνει σωστή δουλειά, όμως, πρόσεξε το εξής: Άπλωσε το μείγμα στον εκάστοτε λεκέ, εκεί ακριβώς που βλέπεις βρωμιά, και άσε το να δράσει για 15 λεπτά. Μετά τρίψε και ξέπλυνε με νερό. Δεν θα πιστεύεις, πραγματικά, στα μάτια σου!

Μη φεύγεις… Στην παρακάτω gallery θα δεις κι άλλα φυσικά καθαριστικά για άλλες επιφάνειες.