4 τρόποι να κρατήσεις τις αράχνες έξω από το σπίτι σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
4 τρόποι να κρατήσεις τις αράχνες έξω από το σπίτι σου

Δεν συμπαθείς τις αράχνες και τις θέλεις έξω από το σπίτι σου; Γίνεται ακολουθώντας αυτά τα τέσσερα tips.

Μπορεί να βρισκόμαστε στον Οκτώβριο, τον μήνα του Halloween και οι αράχνες σαν concept για decor να είναι αποδεκτές, όμως στην κανονική τους φύση, ιδανικά θα θέλαμε να μην πλησιάζουν το σπίτι στα δέκα μέτρα.

Σίγουρα δεν νιώθεις όπως όταν βλέπεις κατσαρίδα, όμως και η αράχνη μπορεί να σε τρομοκρατήσει και να σε κάνει να θες να φτιάξεις βαλίτσα και να πουλήσεις το σπίτι σου. Υπάρχουν 4 τρόποι να τις κρατήσεις μακριά μια και καλή.

araxnes5

Κράτησε το σπίτι σου καθαρό

Αυτό προφανώς είναι κάτι αυτονόητο, αλλά σε περίπτωση που χρειάζεσαι υπενθύμιση, έχε στο νου σου πως η τακτοποίηση του χώρου σου είναι μια χρήσιμη τακτική πρόληψης από έντομα και παράσιτα. Το να σκουπίζεις συχνά, να καθαρίζεις γωνίες και σχισμές και να ελέγχεις συχνά στην αποθήκη πίσω από ανακυκλώσιμα πράγματα (πχ. χαρτόκουτα) θα τις εμποδίσει να φωλιάσουν σε αυτές τις κρυψώνες. Το ίδιο ισχύει και για τις περιοχές έξω από το σπίτι σας. Καλό θα ήταν να ελέγχεις και να καθαρίζεις τακτικά τα εξωτερικά φώτα, τα περβάζια, τα ξύλα και όλα τα σημεία εισόδου.



Καθάρισε όπου υπάρχουν ιστοί αράχνης

Για να κάνεις το σπίτι σου λιγότερο ελκυστικό για τις αράχνες, καθάρισε όπου υπάρχει ιστός μέσα στο σπίτι ή έξω από αυτό. Μάζεψε με τη σκούπα τους ιστούς και ψέκασε την περιοχή με ένα μείγμα στο οποίο έχεις βάλει μισό φλιτζάνι νερό, μισό φλιτζάνι ξύδι, δύο κουταλιές υγρό σαπούνι πιάτων και είκοσι σταγόνες έλαιο θυμαριού. Αυτό το αρωματικό μείγμα θα τις εμποδίσει να κολλήσουν το μετάξι τους σε ψεκασμένες επιφάνειες και έτσι δεν θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν νέους ιστούς.

Φτιάξε τις διαρροές

Οι διαρροές δεν είναι ποτέ ιδανικές, αλλά αυτό το ζήτημα μπορεί να προσκαλέσει τις αράχνες να μπουν στο σπίτι σου. Είτε είναι μια διαρροή βρύσης, είτε το νερό που στάζει από το ταβάνι μπορεί να τις προσκαλέσει, οπότε καλό θα ήταν να τις επισκευάσεις το συντομότερο δυνατό.

Η Kate Middleton αποκάλυψε, τι λατρεύει να κάνει για ώρες, με τον George και τη Charlotte

Βάλε μουσική

«Οι αράχνες δεν έχουν καλή όραση, επομένως βασίζονται σε δονήσεις που αισθάνονται στον ιστό τους για να εντοπίσουν ένα έντομο που θα μπορούσε να είναι το επόμενο γεύμα τους», αναφέρει η Kari Warberg Block, εμπειρογνώμονας πρόληψης παρασίτων. Βάλε μουσική σε μια περιοχή όπου έχεις εντοπίσει αράχνες και οι δονήσεις θα επηρεάσουν την ικανότητά τους να επιλέξουν την τέλεια ώρα για φαγητό. Στη συνέχεια θα μετακομίσουν για να βρουν μια ήσυχη περιοχή σε κάποιο άλλο σημείο.