Πώς θα καθαρίσεις εύκολα τις κουβέρτες σου χωρίς να τις πλύνεις

Πώς θα καθαρίσεις εύκολα τις κουβέρτες σου χωρίς να τις πλύνεις

Κι όμως μπορείς να απομακρύνεις επιτυχώς σκόνη και βρωμιά.

Οι κουβέρτες είναι αγαπημένο item αφού μας κρατούν ζεστές μέσα στο σπίτι και χαρίζουν μοναδική αίσθηση. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι κουβερτών που χρησιμοποιούμε τις χειμερινές μέρες. Η ποιότητα, το ύφασμα, το πάχος και το χρώμα μπορεί να διαφέρουν. Την ίδια ώρα οι λεπτές κουβέρτες χρησιμοποιούνται όλες τις εποχές και σαν αποτέλεσμα λερώνονται περισσότερο.

Λόγω της καθημερινής χρήσης της, ο καθαρισμός της κουβέρτας δεν πρέπει να παραμελείται διότι μπορεί να γίνει φορέας μετάδοσης μικροβίων και ασθενειών. Πώς πλένεται όμως σωστά μια κουβέρτα;;

Γιατί η σκόνη συσσωρεύεται τόσο γρήγορα όταν καθαρίζεις; Όλα όσα πρέπει να κάνεις

https://www.instagram.com/p/CVBFQQvIiOe/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πώς θα καθαρίσεις τις κουβέρτες σου χωρίς να τις πλύνεις

1) Τοπικό καθάρισμα

Ο τοπικός καθαρισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να φρεσκάρεις την κουβέρτα χωρίς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε είδος νερού. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσετε λίγο απορρυπαντικό και να το εφαρμόσεις τοπικά στα σημεία όπου υπάρχουν οι λεκέδες. Στη συνέχεια τρίψε, αφήσέ το για λίγο και στέγνωσε με ένα πιστολάκι μαλλιών.

2) Πώς θα απομακρύνεις την σκόνη

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις την κουβέρτα σε ένα νιπτήρα ή στην μπανιέρα σου. Στη συνέχεια, πάρε ένα ραβδί και χτύπησέ την δυνατά για να φύγει όλη η σκόνη. Διαφορετικά στρώσε την κουβέρτα στο πάτωμα και καθάρισέ την με την ηλεκτρική σου σκούπα. Ναι, τόσο απλό!

Εάν πάλι θες να τις πλύνεις αυτός είναι ο σωστός τρόπος- Εύκολο πλύσιμο στο χέρι

Ρίξε νερό στην μπανιέρα, πρόσθεσε τα υλικά καθαρισμού και μούλιασε την κουβέρτα ιδανικά για 2 ώρες. Έπειτα άδειασε την μπανιέρα και ξέπλυνε καλά. Στη συνέχεια, βύθισε ξανά την κουβέρτα σε σκέτο νερό για άλλες 1-2 ώρες μέχρι να γίνει το νερό διαυγές. Τέλος στράγγιξε καλά.

Tip: Για περισσότερη απολύμανση μπορείς να ρίξετις μια μικρή ποσότητα αμμωνίας ή ξύδι στο νερό. Το ξύδι είναι ιδανικό για λεκέδες.



Πηγή κεντρικής: @homedetailsmade