Τα μυστικά του φούρνου! Πώς θα πετύχεις το τέλειο ψήσιμο χωρίς κόπο

Τα μυστικά του φούρνου! Πώς θα πετύχεις το τέλειο ψήσιμο χωρίς κόπο

Απλά hacks που θα σου «λύσουν» τα χέρια στην κουζίνα.

Η αλήθεια είναι πως όσο οδεύουμε προς τη χειμερινή περίοδο, τόσες περισσότερες ώρες περνάμε μέσα στο σπίτι. Η μαγειρική είναι μία από τις βασικές ασχολίες κάθε μέσης νοικοκυράς.

Το να ψήσεις ένα φαγητό στο φούρνο φαίνεται εύκολο ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που δεν έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι με διαφορά ο πιο απλός και λιγότερο κουραστικός τρόπος για να φτιάξεις γλυκά και αλμυρά πιάτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Συχνά μικρά λάθη ή παραλείψεις είναι η αιτία για το κακό πιάτο που καταλήγει στο οικογενειακό τραπέζι. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν μικρά μυστικά που βοηθούν το ψήσιμο στο φούρνο να γίνεται με ιδανικό και εύκολο τρόπο.

Όλα τα tips για τέλειο ψήσιμο στον φούρνο χωρίς κόπο

1) Δεν ανοίγουμε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος

Αυτή η τακτικά σίγουρα επιβραδύνει το ψήσιμό του. Ο ατμός που βγαίνει από το φούρνο κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του είναι η υγρασία που χρειάζεται για να γίνει το φαγητό καλοψημένο και ζουμερό.

2) Προθερμαίνουμε σωστά το φούρνο

Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για το ψήσιμο. Αν δεν έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία του φούρνου είναι λογικό να νομίζουμε ότι υπολειτουργεί. Πριν τοποθετήσετε ένα ταψί με φαγητό ή μια φόρμα με κέικ βεβαιωθείτε ότι έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία.

3) Οι σωστές αντιστάσεις και ο αέρας

Πρέπει να χρησιμοποιούμε την κάθε λειτουργία ανάλογα με το τι θέλουμε να ψήσουμε. Η πάνω-κάτω αντίσταση είναι η ιδανική επιλογή για να ψήσουμε παραδοσιακά φαγητά και γλυκά ενώ ο αέρας ιδανικός για να ψήσουμε και στα τρία επίπεδα.

4) Χρησιμοποιούμε πάντα όσο βούτυρο απαιτεί η συνταγή

Το βούτυρο είναι το σημείο εκκίνησης για πολλές συνταγές οπότε είναι σημαντικό να το έχεις προετοιμάσει όπως υποδηλώνει η συνταγή. Η θερμοκρασία του βουτύρου μπορεί να επηρεάσει δραματικά την υφή του τελικού πιάτου.

5) Tα υλικά μας είναι πάντα σε θερμοκρασία δωματίου

Το γάλα, το βούτυρο και τα αυγά πρέπει πάντοτε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι από το ψυγείο, πριν χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε συνταγή.

6) Το θερμόμετρο κουζίνας είναι must-have

Είναι ιδιαίτερα οικονομικό και θα σε βοηθήσει πολύ να έχεις την κατάλληλη θερμοκρασία.

Πηγή κεντρικής: pexels.com