Είσαι κρυωμένη; 6 τρόποι για να ανακουφιστείς από τη βουλωμένη μύτη

Ιωάννα Τζανή
Είσαι κρυωμένη; 6 τρόποι για να ανακουφιστείς από τη βουλωμένη μύτη

Είναι πολύ εύκολοι και θα σε βοηθήσουν να νιώσεις αμέσως καλύτερα.

Η βουλωμένη μύτη ή η ρινική συμφόρηση μπορούν να επηρεάσουν κατά πολύ την καθημερινότητά σου και να σου προκαλέσουν νεύρα.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η βουλωμένη μύτη είναι το αποτέλεσμα της υπερβολικής βλέννας στις ρινικές οδούς. Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι πρόκειται για αποτέλεσμα φλεγμονής των αιμοφόρων αγγείων στα ιγμόρεια. Ένα κρυολόγημα, μια γρίπη, αλλεργίες ή μια λοίμωξη των κόλπων μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή σε αυτά τα αιμοφόρα αγγεία.

Πώς με φυσικές χειροποίητες συνταγές θα αντιμετωπίσετε τη βουλωμένη μύτη!

Ανεξάρτητα από τον λόγο που έχεις βουλωμένης μύτη, υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να ανακουφιστείς και να αναπνεύσεις καλύτερα. Δοκίμασε μερικούς από αυτούς που σου προτείνουμε παρακάτω και νιώσε αμέσως καλύτερα.Χρησιμοποίησε έναν υγραντήρα

Ο υγραντήρας είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να μειώσεις τον πόνο των κόλπων και να ανακουφιστείς από τη ρινική συμφόρηση. Οι συνθήκες που δημιουργεί στην ατμόσφαιρα του χώρου καταπραΰνουν τους ερεθισμένους ιστούς και τα πρησμένα αιμοφόρα αγγεία στη μύτη και τα ιγμόρεια.

Κάνε ένα ζεστό ντους

Είχες ποτέ βουλωμένη μύτη και διαπίστωσες ότι μπορούσες να αναπνεύσεις πολύ καλύτερα μετά από ένα ζεστό ντους; Υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό!

Ο ατμός από το ντους μπορεί να αραιώσει τη βλέννα στη μύτη σου και να μειώσει τη φλεγμονή, βοηθώντας την αναπνοή σου να επανέλθει στο φυσιολογικό, τουλάχιστον για λίγο.

ntoyz

Μείνε ενυδατωμένη

Είναι σημαντικό να πίνεις πολλά υγρά, αν υποψιάζεσαι ότι έχεις κρυολογήσει ή αντιμετωπίζεις συμπτώματα γρίπης. Η διατήρηση των βέλτιστων επιπέδων ενυδάτωσης μπορεί να βοηθήσει στην αραίωση της βλέννας στις ρινικές οδούς, ωθώντας τα υγρά έξω από τη μύτη και μειώνοντας την πίεση στα ιγμόρεια. Λιγότερη πίεση σημαίνει λιγότερη φλεγμονή και ερεθισμό.

Εάν αντιμετωπίζεις επίσης πονόλαιμο, ζεστά υγρά όπως το τσάι μπορούν επίσης να σε βοηθήσουν να απαλύνεις την ενόχληση στο λαιμό σου.

Χρησιμοποίησε ρινικό σπρέι

Η χρήση ενός ρινικού σπρέι αυξάνει την υγρασία στα ρουθούνια και ανακουφίζει τη βουλωμένη μύτη σε χρόνο dt.

Ανακάλυψε στη photo gallery τους υπόλοιπους τρόπους για να ανακουφιστείς από τη βουλωμένη μύτη.