4 tips για να διατηρήσεις καθαρή την μπανιέρα σου 24/7

Ιωάννα Τζανή
4 tips για να διατηρήσεις καθαρή την μπανιέρα σου 24/7

Ακολουθώντας αυτά τα 4 απλά βήματα, η ζωή σου θα γίνει πιο εύκολη και η μπανιέρα σου πιο αστραφτερή από ποτέ.

Σε καταλαβαίνω, το τρίψιμο της μπανιέρας δεν είναι από τις αγαπημένες σου δουλειές και συχνά βρίσκεται πολύ χαμηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων σου. Αυτό είναι κάτι που το βρίσκουμε απολύτως φυσιολογικό, αφού ποια από εμάς θέλει να περάσει με αυτόν τον τρόπο το Σαββατοκύριακό της;

Ωστόσο, είναι μια δουλεία που πρέπει να γίνει, αφού πέρα από οπτικούς λόγους, είναι και θέμα υγιεινής να έχεις μια καθαρή μπανιέρα.

Άλατα στη μπανιέρα: Δες πώς θα την καθαρίσεις χωρίς απορρυπαντικά

Τα καλά νέα της υπόθεσης είναι ότι το να διατηρήσεις την μπανιέρα σου καθαρή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (και με λιγότερη προσπάθεια) είναι πολύ εύκολο, αρκεί να δώσεις έμφαση στη συντήρησή της και να μην αφήσεις το... κακό να παραγίνει.


https://www.instagram.com/p/CVqIC1fKGTZ

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα tips που έχουμε συγκεντρώσει για εσένα προκειμένου να έχεις πάντα μια λαμπερή μπανιέρα.

Ξεκίνα με έναν βαθύ καθαρισμό

Εάν η μπανιέρα σου είναι πολύ βρώμικη, ένα δυνατό καθαριστικό ή κάποιο προϊόν ειδικό για τα άλατα, θα φέρει σίγουρα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Στη συνέχεια, ξέπλυνέ την με άφθονο καυτό νερό και αφού τελειώσεις με αυτό, φρόντισε να τη στεγνώσεις με ένα καθαρό, μαλακό πανί από μικροΐνες για να της δώσεις την επιζητούμενη λάμψη.

Αντιμετώπισε τα δύσκολα σημεία

Η μπανιέρα σου μπορεί να απαιτεί λίγη επιπλέον προσοχή και φροντίδα, εάν έχει πολλές ανάγλυφες επιφάνειες. Γωνίες, βάσεις που χρησιμοποιείς για να μην γλιστράς και οτιδήποτε με βεντούζες, δυσκολεύουν αρκετά το καθάρισμα. Για να διώξεις τη βρωμιά, χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό για λίπη και αν είναι εύκολο απομάκρυνε ό, τι αφαιρείται από την μπανιέρα σου για να το πλύνεις ξεχωριστά.



Δώσε βάση στα προϊόντα που χρησιμοποιείς στο μπάνιο σου

Για να διατηρήσεις την μπανιέρα σου καθαρή, είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζεις και όλα τα πράγματα που έχεις τοποθετήσει στην επιφάνειά της. Κάθε φορά που κάνεις μπάνιο, βεβαιώσου ότι έχεις ξεπλύνει καλά τα μπουκάλια από το σαμπουάν, το αφρόλουτρο ή όποιο άλλο προϊόν χρησιμοποιείς και στο τέλος σκούπισε από τα νερά την μπανιέρα σου με ένα καθαρό πανί.

Φρόντισε να έχεις κοντά σου όσα χρειάζεσαι

Το να έχεις στο ντουλάπι του μπάνιου σου ένα σφουγγάρι, ένα δυνατό καθαριστικό και ένα καθαρό πανί με μικροΐνες, θα κάνει τη διαδικασία πιο εύκολη και συχνή, αφού τα εργαλεία που χρειάζεσαι θα είναι δίπλα σου όποια στιγμή κι αν θελήσεις να φρεσκάρεις την μπανιέρα σου.