10 έξυπνοι τρόποι για να οργανώσεις τα βιβλία σου (και δεν είναι απαραίτητη η βιβλιοθήκη)

Ιωάννα Τζανή
10 έξυπνοι τρόποι για να οργανώσεις τα βιβλία σου (και δεν είναι απαραίτητη η βιβλιοθήκη)

Όπως και να το κάνουμε, τα τακτοποιημένα με έναν καλαίσθητο τρόπο βιβλία, ομορφαίνουν τον χώρο και σε βοηθούν να βρεις εύκολα αυτό που ψάχνεις!

Κάθε βιβλιόφιλη γνωρίζει καλά τη σημασία μιας καλά οργανωμένης συλλογής βιβλίων. Το να υπάρχει μια τάξη στα αμέτρητα βιβλία που έχεις, όχι μόνο σε διευκολύνει να βρεις εύκολα το επόμενο που θα διαβάσεις, αλλά είναι και ελκυστικό τόσο σε οπτικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο.

Ένα καλά οργανωμένο ράφι μπορεί να γίνει το επίκεντρο οποιουδήποτε χώρου μέσα στο σπίτι σου και τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να οργανώσεις τα βιβλία σου (αισθητικά και λειτουργικά), που δε θα ξέρεις ποιον να πρωτοδιαλέξεις.

to telos ton panton books october

Ζεστή σοκολάτα και ένα καλό βιβλίο ηρεμούν την ψυχή σου! 7 συναρπαστικές ιστορίες για να διαλέξεις

Είτε έχεις μια τεράστια βιβλιοθήκη είτε μόνο μερικά κλασικά βιβλία που θέλεις να επιδείξεις, έχουμε βρει μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να τα οργανώσεις.


https://www.instagram.com/p/CN4qLcOhItb/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οργάνωσέ τα με βάση το χρώμα τους

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να οργανώσεις ένα ράφι στο σαλόνι είναι να ξεκινήσεις ομαδοποιώντας τα βιβλία σου ανά χρώμα, κάτι που είναι απίστευτα ευχάριστο στο μάτι. Οι... σκληροπυρηνικοί λάτρεις των βιβλίων μπορεί να κοροϊδέψουν ένα ράφι με βιβλία που είναι οργανωμένα ανά χρώμα, αλλά αν είσαι από τις αναγνώστριες που τείνουν να απομνημονεύουν εξώφυλλα, αυτή είναι μια εξαιρετική ιδέα.

Επίλεξε μοντέρνα ράφια

Εάν θέλεις να... μοστράρεις στο σαλόνι μερικά από τα αγαπημένα σου βιβλία αλλά δεν έχεις χώρο για να τοποθετήσεις μια βιβλιοθήκη, πες «ναι» στα επιτοίχια ράφια. Είναι απίστευτα χρήσιμα όταν θέλεις να οργανώσεις λίγα βιβλία και αποτελούν εξαιρετική ιδέα για έναν μικρό χώρο.



Στοίβαξέ τα με στιλ

Μη φοβάστε τη στοίβα. Σε μια γωνία ή δίπλα στο κρεβάτι σου, μια στιλάτη στοίβα βιβλίων μπορεί όχι μόνο να προσθέσει μια εκλεκτική, ρουστίκ ατμόσφαιρα στο χώρο σου, αλλά μπορεί επίσης να σου επιτρέψει να ταξινομήσεις τα βιβλία που θα διαβάσεις στη συνέχεια.

Βάλ' τα μέσα σε μοντέρνα καλάθια

Με παρόμοιο τρόπο, η χρήση καλαθιών για την οργάνωση βιβλίων είναι μια εξαιρετική ιδέα. Τοποθέτησε εκεί τα αγαπημένα σου βιβλία ή εκείνα που έχεις βάλει στο πρόγραμμα για να διαβάσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, και ανανέωνέ τα ανά διαστήματα.



Παίξε με την οριζόντια στοίβαξη

Δε χρειάζεται όλα τα βιβλία να στοιβάζονται κάθετα. Μπορείς να παίξεις με την κάθετη και οριζόντια στοίβαξη και να κερδίσεις πολλούς πόντους στιλ. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσεις ένα εφέ παρκέ στο ράφι και να «σπάσεις» τις βαρετές... ουρές βιβλίων.

Στη photo gallery θα βρεις 5 ακόμη πρωτότυπες ιδέες για να οργανώσεις τα βιβλία σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mεταμορφώστε τη βιβλιοθήκη σας σε χρηστικό έργο τέχνης

Μέρες Σεπτέμβρη με ένα βιβλίο στο χέρι - 11 βιβλία για να διαλέξεις και να ταξιδέψεις!

Η καλύτερη ώρα να διαβάσεις ένα βιβλίο (και 9 για να διαλέξεις)