10 tips για να διαλέξεις φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο για το σπίτι σου

Μαρία Ροδίτη
10 tips για να διαλέξεις φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο για το σπίτι σου

Μην κάνεις βιαστικές επιλογές! Πρέπει το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου να είναι κατάλληλο και για τον χώρο σου.

Το πόσο αγαπώ τα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα δεν λέγεται. Μπορεί στο σπίτι μου πάντα να στολίζαμε τεχνητό δέντρο, όμως εγώ ενθουσιαζόμουν κάθε φορά που πήγαινα στη θεία μου και έβλεπα το δικό της, αληθινό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το χάζευα με τις ώρες!

Ένιωθα κάπως μαγικά… Λες κι ήμουν σε ένα δάσος με έλατα, σε ένα άλλο, εντελώς χειμερινό και χριστουγεννιάτικο τοπίο. Και κάπου εκεί, σε αυτό το σπίτι, έμαθα ότι δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση η σωστή επιλογή ενός φυσικού χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Γιατί και το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο… έχει και τα μυστικά του. Ανακάλυψέ τα, λοιπόν, για να μπορέσεις να αγοράσεις το κατάλληλο για το σπίτι σου και να το απολαύσεις με την οικογένειά σου.

bales

Πώς να τοποθετήσεις σωστά τα λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σε χρόνο dt

Τα tips για να κάνεις σωστή επιλογή φυσικού χριστουγεννιάτικου δέντρου

#1 Ξεκίνα σκεπτόμενη πού θα τοποθετήσεις το δέντρο σου

Πριν πας να αγοράσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου, σκέψου πού θα το τοποθετήσεις μέσα στο σπίτι. Καλό είναι να μην το βάλεις δίπλα σε πηγή θερμότητας (καλοριφέρ ή τζάκι) ή σε κάποιο κεντρικό σημείο του σπιτιού, από όπου όλοι θα περνάτε. Όχι τίποτα άλλο… Θα είναι εμπόδιο για εσένα και μπορεί άθελά σου να το «γκρεμίσεις».

via GIPHY

#2 Μέτρησε τον χώρο

Αφού επιλέξεις τον χώρο όπου θα βάλεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου, πρέπει να κάνεις και τις απαραίτητες μετρήσεις. Μέτρα, λοιπόν, το ύψος του σημείου και το πλάτος, ώστε να βρεις δέντρο σε ανάλογες διαστάσεις.

#3 Λάβε υπόψη σου τη βάση του δέντρου

Επίλεξε μία βάση που είναι ειδική για φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα και χωράει νερό. Έτσι, το δέντρο σου θα μοιάζει φρεσκοκομμένο καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών και δεν θα μαραθεί.



#4 Λάβε τα μέτρα σου

Πάρε πλαστικές σακούλες και σκοινιά μαζί σου για να τοποθετήσεις το καινούριο χριστουγεννιάτικο δέντρο μέσα στο αυτοκίνητο και να το μεταφέρεις στο σπίτι με ασφάλεια.

#5 Επίλεξε ένα δέντρο με μεγάλο κενό ανάμεσα στα κλαδιά

Έτσι, θα στέκονται καλύτερα και θα φαίνονται πιο εντυπωσιακά τα λαμπάκια και τα στολίδια.

Μη φύγεις! Στην gallery θα βρεις κι άλλα tips για τη σωστή επιλογή χριστουγεννιάτικου δέντρου, για τον στολισμό του και όχι μόνο!

Cover photo: @e.t.shown_home

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπες σε Christmas mood: 7 στολισμένα σαλόνια που θέλουμε να αντιγράψουμε αμέσως (photos)

Δες το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου... αλλιώς! 8 ιδέες για να μοιάζει σαν καινούριο