10 υπέροχες ιδέες για να διπλώσεις τις πετσέτες σου στο εορταστικό τραπέζι

Ιωάννα Τζανή
10 υπέροχες ιδέες για να διπλώσεις τις πετσέτες σου στο εορταστικό τραπέζι

Αυτές είναι οι πιο ευφάνταστες ιδέες για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου την Πρωτοχρονιά!

Μια όμορφα διπλωμένη χαρτοπετσέτα ή - ακόμα καλύτερα - πετσέτα, μπορεί να δημιουργήσει το απόλυτο σκηνικό για κάθε περίσταση και να σε αναδείξει στην πιο... ταλαντούχα και ευφάνταστη οικοδέσποινα. Εξάλλου, κάθε νοικοκυρά που σέβεται τον εαυτό της γνωρίζει την εγγενή αξία των πετσετών!

Μιας και πλησιάζει το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς και είμαι σίγουρη πως ήδη έχεις αρχίσει τις προετοιμασίες όσον αφορά στο μενού που θα απολαύσουν οι καλεσμένοι σου, είναι η ώρα να... κανονίσεις και τις τελευταίες λεπτομέρειες. Και όπως γνωρίζεις, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά σε καθετί στη ζωή - πόσω μάλλον στο εορταστικό τραπέζι μας.

salata rodi

Βάλε ρόδι στην πρωτοχρονιάτικη σαλάτα σου και δεν θα χάσεις!

Η διακόσμηση είναι κάτι που απασχολεί κάθε γυναίκα που οργανώνει ένα γιορτινό γεύμα. Από τα κεριά και τα σερβίτσια, μέχρι τις πετσέτες και τα λουλούδια, όλα παίζουν τον ρόλο τους.



Και γιατί να ταλαιπωρείς το μυαλό σου αναζητώντας τρόπους να δέσεις τις πετσέτες σου ώστε να είναι εύχρηστες αλλά και εντυπωσιακές στο μάτι, όταν υπάρχουμε εμείς και σου δίνουμε πάντα τις καλύτερες ιδέες;

Tip: Είναι πολύ σημαντικό να σιδερώσεις τις πετσέτες σου πριν από οποιοδήποτε δέσιμο, καθώς αυτό θα βοηθήσει στο να διατηρήσουν το σχήμα τους.

Χαρτοπετσέτα σε σχήμα παπιγιόν

protoxronniatiko trapezi.1

Αυτός ο όμορφος φιόγκος προσδίδει μια... παιχνιδιάιρκη νότα στο εορταστικό τραπέζι. Για να διπλώσεις τις χαρτοπετσέτες σου σε σχήμα παπιγιόν, δίπλωσε τις αντίθετες πλευρές έτσι ώστε να συναντώνται στο κέντρο. Δίπλωσε ξανά οριζόντια στο κέντρο για να δημιουργήσεις ένα στενό σχήμα σαν κορδέλα. Αμέσως μετά, δίπλωσε τις κοντές άκρες έτσι ώστε να συναντώνται στο κέντρο. Στο τέλος δέσ' τες στη μέση με κορδέλα και... voila!

Πετσέτα ρε ρόλο... θήκης για τα μαχαιροπήρουνα

protoxronniatiko trapezi.2

Δώσε στις πετσέτες σου μια δίπλωση τριών κατευθύνσεων για μια κομψή γωνιακή θήκη για τα μαχαιροπήρουνα. Extra tip: Κόλλησε πάνω μια ετικέτα με το όνομα κάθε καλεσμένου.

Ultra chic δίπλωμα χαρτοπετσέτας

protoxronniatiko trapezi.3

Δίπλωσε τις χαρτοπετσέτες σου στα τρία, τύλιξέ τες γύρω από κάθε πιάτο και βάλε τις άκρες από κάτω - αυτό ήταν! Extra tip: Τοποθέτησε δίπλα ένα ψεύτικο ή αποξηραμένο χρυσό κλαδί.

Πετσέτα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου

protoxronniatiko trapezi

Αυτός είναι ο πιο γιορτινός και επίκαιρος τρόπος για να διπλώσεις τις πετσέτες σου στο εορταστικό τραπέζι. Αυτές οι πετσέτες με τις αναποδογυρισμένες πτυχές που μοιάζουν με αειθαλή κλαδιά, αποτελούν το απόλυτο must για την Πρωτοχρονιά.

Πετσέτες σε σχήμα τετράφυλλου τριφυλλιού

protoxronniatiko trapezi.4

Το πράσινο δεν περιορίζεται στα τριφύλλια και τα καλικαντζαράκια... Χρησιμοποιήσε αυτόν τον επικό τρόπο για να διπλώσεις τις πετσέτες σου και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Στην παρακάτω photo gallery θα ανακαλύψεις 5 ακόμη υπέροχες ιδέες για να διπλώσεις τις πετσέτες σου στο πρωτοχροννιάτικο τραπέζι.

Πηγή φωτογραφιών: Pinterest / marthastewart.com