Πώς θα παγώσεις τα κρασιά σου σε χρόνο Dt

Πώς θα παγώσεις τα κρασιά σου σε χρόνο Dt

Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος που αξίζει να δοκιμάσεις.

Διανύουμε την εορταστική περίοδο και όπως είναι απολύτως λογικό δίνουμε το παρών σε διάφορα events και τραπέζια. Το αλκοόλ και το φαγητό βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αφού κακά τα ψέματα, όλες θα θέλαμε ένα ποτήρι κρασί μετά από μια κουραστική ημέρα στο γραφείο.

Πώς θα παγώσεις τα κρασιά σου σε χρόνο ρεκόρ

via GIPHY

Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που επηρεάζει τη γεύση του κρασιού είναι η θερμοκρασία σερβιρίσματος. Στην πραγματικότητα, πολλοί επαγγελματίες πιστεύουν ότι η σωστή θερμοκρασία είναι ο μόνος παράγοντας για τη βέλτιστη απόλαυση του κρασιού.

Τα λευκά κρασιά συνηθίζεται να σερβίρονται παγωμένα και τα κόκκινα σε θερμοκρασία δωματίου. Δυστυχώς όμως στα περισσότερα σπίτια, τα λευκά κρασιά σερβίρονται πολύ κρύα και αντίστοιχα τα κόκκινα κρασιά συχνά σερβίρονται πολύ ζεστά.

Λευκά κρασιά

Τα περισσότερα λευκά κρασιά σερβίρονται ιδανικά στους 45-50 βαθμούς σε αντίθεση με τη θερμοκρασία του ψυγείου σου που συνήθως είναι στους 37-40 βαθμούς. Αυτό συμβαίνει γιατί όσο πιο χαμηλή είναι η θερμοκρασία του κρασιού, τόσο πιο πλούσιες θα είναι οι γεύσεις.

Ιδανικά αφαίρεσε το λευκό κρασί σου από το ψυγείο 20 λεπτά πριν την ώρα που θέλεις να το καταναλώσεις. Για να πετύχετε την βέλτιστη θερμοκρασία βάλε το μπουκάλι στο ψυγείο για 2,5 ώρες, στην κατάψυξη για 20-25 λεπτά ή βύθισέ το σε νερό με πάγο για 10 λεπτά.

Κόκκινα κρασιά

Για την ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος βάλε το μπουκάλι στο ψυγείο για 20 λεπτά, στην κατάψυξη για 5-6 λεπτά ή βύθισέ το σε παγωμένο νερό για 3 μόνο λεπτά.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

xristoygenniatiko dentro 4

Πώς θα κάνεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου το απόλυτο backdrop για τις Insta photos των φίλων σου



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Είσαι ακατάστατη; Έξυπνα hacks για να οργανώσεις το σπίτι σου ενόψει Χριστουγέννων

Ο πιο εύκολος και fun τρόπος για να δημιουργήσεις χάρτινα χριστουγεννιάτικα δεντράκια