Τα ρόδια συνεχίζουν να σου δυσκολεύουν τη ζωή; Ο πιο απλός τρόπος για να τα καθαρίσεις

Ιωάννα Τζανή
Τα ρόδια συνεχίζουν να σου δυσκολεύουν τη ζωή; Ο πιο απλός τρόπος για να τα καθαρίσεις

Τα ρόδια όχι μόνο είναι μια όμορφη κατακόκκινη προσθήκη σε κάθε πάγκο κουζίνας, αλλά είναι και πολύ ωφέλιμα για την υγεία. Οι κόκκινοι σπόροι τους που μοιάζουν με κόσμημα, είναι πλούσιοι σε βιταμίνη C, βιταμίνη Κ και κάλιο. Εάν, μάλιστα, τρως τους σπόρους ολόκληρους, συμπεριλαμβανομένων των τραγανών λευκών κέντρων, κερδίζεις ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα φυτικών ινών.

spinach chicken pomegranate salad 5938

Όλα όσα είδα να αλλάζουν όταν έβαλα στη ζωή μου τους σπόρους ροδιού

Μερικές φορές, ωστόσο, η δυσκολία που αντιμετωπίζεις όταν πας να καθαρίσεις ένα ρόδι, σε κάνει να το σκέφτεσαι διπλά και τριπλά πριν μπεις σε αυτή τη διαδικασία.

Ακολουθώντας ευλαβικά τα παρακάτω 4 πολύ απλά βήματα, θα καταφέρεις να καθαρίζεις τα ρόδια σε χρόνο dt και χωρίς κόπο!


https://www.instagram.com/p/CYjRHSjvxIJ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Βήμα 1

Με ένα μαχαίρι, αφαιρείς τον φλοιό του ροδιού. Καθώς κόβεις σε φέτες, στριφογυρίζεις το φρούτο κρατώντας το μαχαίρι σταθερό. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχεις ένα πιο ομοιόμορφο κόψιμο και θα μειώσεις τις πιθανότητες να γλιστρήσει το μαχαίρι και να προκαλέσει τραυματισμό.

Βήμα 2

Μόλις αφαιρέσεις τον φλοιό, χαράζεις το ρόδι κόβοντας κάθετα από την κορυφή μέχρι κοντά στο κάτω μέρος του καρπού. Λάβε υπόψη ότι δεν πρέπει να κόψεις πολύ βαθιά για να μη χάσεις χυμό.



Βήμα 3

Τοποθετείς τους δύο αντίχειρες στην κορυφή του ροδιού και τραβάς απαλά το ρόδι για να το χωρίσεις σε κομμάτια. Δε θα χωριστούν όλα τέλεια ή ομοιόμορφα, αλλά αυτό δε θα πρέπει να σε νοιάζει καθόλου. Το ζήτημα είναι να δώσεις στον εαυτό σου εύκολη πρόσβαση στους σπόρους, διατηρώντας παράλληλα όσο το δυνατόν περισσότερους από αυτούς ανέγγιχτους.

Βήμα 4

Αφαιρείς απαλά λίγους-λίγους σπόρους, βάζοντάς τους σε ένα βαθύ πιάτο.

Δες στην παρακάτω photo gallery 5 συνταγές με ρόδι για να πάρεις ιδέες, τις οποίες μπορείς να βρεις στο akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτός είναι ο τρόπος για να καθαρίσεις ένα ρόδι μέσα σε 60”

Ο πιο εύκολος τρόπος για να βγάλεις το χυμό από τους σπόρους ροδιού (video)