Τέρμα οι δυσάρεστες οσμές! 6 hacks για να μοσχοβολά κάθε γωνιά του σπιτιού σου

Τέρμα οι δυσάρεστες οσμές! 6 hacks για να μοσχοβολά κάθε γωνιά του σπιτιού σου

Μόλις βρήκες τα μυστικά για να υπάρχει πάντα στο σπίτι σου μια αίσθηση φρεσκάδας!

Η φροντίδα του νοικοκυριού είναι μια δύσκολη υπόθεση, ειδικά αν είσαι μητέρα και εργαζόμενη. Το σπίτι θέλει καθάρισμα, οι υποχρεώσεις εκτός «τρέχουν» κι εσύ… τρέχεις διαρκώς σαν τον Βέγγο για να τα έχεις όλα στην εντέλεια.

Όχι, σήμερα δεν θα σου πούμε πώς θα καταφέρεις να τα προλαβαίνεις όλα. Θα σου λύσουμε, όμως, το αιώνιο πρόβλημα που έχουν τα περισσότερα σπίτια και δεν είναι άλλο από τις ενοχλητικές μυρωδιές.

katharisma6

Καθάρισε τα πάντα στο σπίτι σου με αυτό το μείγμα από ξύδι

Δυστυχώς, το ψυγείο – με όλα τα τρόφιμα που εμπεριέχει-, ο σκουπιδοτενεκές της κουζίνας, το πλυντήριο πιάτων, αλλά και οι κουρτίνες και οι καναπέδες μπορούν να σε κάνουν να… κρατάς κλειστή τη μύτη σου από τις οσμές.

Το μυστικό, λοιπόν, σε όλα αυτά τα ζητήματα δεν είναι να είσαι με ένα σφουγγαρόπανο και ένα πανάκι ανά χείρας να καθαρίζεις, αλλά να βάλεις στο σπίτι σου διάσπαρτα βότανα και μυρωδικά που θα το κάνουν να μοσχοβολά κάθε στιγμή.

Ανακάλυψέ τα όλα παρακάτω!

Τα hacks για να μοσχοβολάει το σπίτι σου κάθε μέρα

#1 Φρέσκαρε το ψυγείο με βανίλια

Βούτηξε ένα κομμάτι βαμβάκι μέσα σε εκχύλισμα βανίλιας και τοποθέτησέ το σε ένα σημείο του ψυγείου. Έτσι, θα μπορέσεις να εξαφανίσεις ενοχλητικές μυρωδιές, αλλά και τις μυρωδιές από το «μπλέξιμο» όλων των τροφίμων που βρίσκονται μέσα στο ψυγείο σου.

via GIPHY

#2 Αρωμάτισε τον κάδο απορριμμάτων της κουζίνας

Και ποιος κάδος απορριμμάτων δεν μυρίζει, ειδικά αν μέσα πετάξεις κόκκαλα ψαριών; Υπάρχει λύση, όμως, ώστε να μη χρειάζεται να ανοίγεις τον σκουπιδοτενεκέ και να πρέπει να κρατάς κλειστή τη μύτη σου. Κατ’ αρχάς, βάλε δυο-τρεις εφημερίδες στον πάτο του κάδου, ώστε να απορροφώνται όλα τα υγρά. Έπειτα, πάνω από τις εφημερίδες, τοποθέτησε μερικά αρωματικά μαντηλάκια ή φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού και… γλίτωσες από τις ανεπιθύμητες μυρωδιές!

#3 Βάλε στο πλυντήριο πιάτων ξύδι

Ρίξε μέσα στο άδειο πλυντήριο πιάτων 2 κούπες λευκό ξύδι και βάλε το σε λειτουργία. Το ξύδι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, ενώ θα μοσχοβολήσει το πλυντήριο πιάτων σου!



Wait! Στην gallery θα δεις κι άλλα μυστικά για να μοσχοβολάει κυριολεκτικά κάθε γωνιά του σπιτιού σου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ