To έξυπνο hack για να φτιάξεις κέικ ακόμη κι αν δεν έχεις ειδική φόρμα ψησίματος

To έξυπνο hack για να φτιάξεις κέικ ακόμη κι αν δεν έχεις ειδική φόρμα ψησίματος

Μια ιδέα που θα σου λύσει τα χέρια. Για να φτιάξεις το αγαπημένο σου κέικ εδώ και τώρα!



Ναι, το κέικ αποτελεί τη μεγάλη αγάπη μικρών και μεγάλων γιατί πέρα από τη νοστιμιά του, είναι εύκολο και στην παρασκευή του. Οι παραλλαγές για τις συνταγές αμέτρητες, αν κι εμείς προτιμάμε την κλασική, προσθέτοντας κομμάτια σοκολάτας ή κακάο για το marble cake.

Πόσες φορές όμως έχει τύχει να σπάσει το ειδικό τσέρκι του κέικ και μέχρι να αγοράσουμε καινούριο δεν ξέρουμε τι να κάνουμε; Σου έχει τύχει; Σε εμάς πολλές φορές. Και όχι δεν φταίει η κακή χρήση του αλλά η κατασκευή του. Ειδικά αν η ειδική φόρμα για κέικ έχει αποσπώμενες βάσεις, τότε είναι πολύ πιθανό να χαλάσουν οι ιμάντες του με αποτέλεσμα να μην κλείνει καλά και ο χυλός να χύνεται από τα πλαϊνά.

Chiffon Cake

Chiffon Cake: Φτιάξε το πιο αφράτο κέικ που έφαγες ποτέ

Κι εκεί που σκέφτεσαι να εγκαταλήψεις την ιδέα για την παρασκευή του, σκάει στο Instagram feed σου αυτό το καταπληκτικό hack από την Jocelyn Delk Adams, την αγαπημένη μας influencer που ετοιμάζει τα καλύτερα επιδόρπια, και καταλαβαίνεις ότι έχει βρει το πιο εύκολο υποκατάστατο σκεύος για να φτιάξεις το κέικ σου.

Η δημοφιλής ιδρύτρια του Grandbaby Cakes δημοσίευσε πρόσφατα ένα βίντεο στο Instagram για να δείξει το απλό hack της, που πραγματικά είναι ...μαγικό!




https://www.instagram.com/p/CaGe9kDAu2h

Πώς θα το κάνεις κι εσύ

Στη ουσία η Jocelyn Delk Adams πήρε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, τοποθέτησε ένα άδειο κουτάκι από γάλα ή ντοματοχυμό στη μέση, γέμισε το κουτάκι με άψητο ρύζι για να το ζυγίσει και να μη γλιστράει και το ψέκασε όλο με αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής. Αυτό είναι! Έριξε στη συνέχεια τη ζύμη του κέικ μέσα στο αυτοσχέδιο τσέρκι και ... έτοιμο για ψήσιμο. Τόσο απλά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλοι οι πιθανοί τρόποι με τους οποίους μπορεί ένα ελαιόλαδο να… απογειώσει τη μαγείρισσα μέσα σου!

Αυτά τα cranberry muffins είναι ό,τι πιο λαχταριστό μπορείς να φτιάξεις για την οικογένειά σου