Το μαγικό συστατικό που αναβαθμίζει τις μπάρες σου (και τις νοστιμεύει)

Το μαγικό συστατικό που αναβαθμίζει τις μπάρες σου (και τις νοστιμεύει)

Δε χρειάζεται οι καθημερινές μπάρες που τρως στη δουλειά να είναι βαρετές. 

Αγαπάμε τις υγιεινές μπάρες και ειδικά όσες μπορούμε να παρασκευάσουμε μόνες μας με τα αγαπημένα μας υλικά. Συνήθως δοκιμάζουμε κάθε παραλλαγή γιατί κάθε στιγμή είναι ιδανική για μια απολαυστική μπάρα (ειδικά όταν περιέχει λίγες θερμίδες και χαρίζει πολύ ενέργεια).

Ποιο είναι όμως το συστατικό εκείνο που μπορεί ν΄αναβαθμίσει τις μπάρες σου και δεν το γνωρίζεις;

Το έχεις στο σπίτι και το απολαμβάνεις σίγουρα όταν βλέπεις μια καλή ταινία. Φυσικά μιλάμε για το ποπ κορν, το οποίο όπως φαίνεται είναι κάτι περισσότερο από ένα διασκεδαστικό σνακ που απολαμβάνεις στο σινεμά. Όταν παρασκευάζεται απλά χωρίς πρόσθετο αλάτι και λίπος, είναι ένα υγιεινό σνακ ολικής άλεσης. Και ξέρεις, μια διατροφή πλούσια σε δημητριακά μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα σας και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Buttery Raspberry Crumble Bars 9

Υγιεινές μπάρες με raspberry

Οι φυτικές ίνες στα δημητριακά ολικής αλέσεως μπορούν επίσης να σε βοηθήσουν να χορτάσεις ενώ περιλαμβάνει βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνη Β6, μαγνήσιο, σίδηρο και ψευδάργυρο.

Τρία φλιτζάνια ποπ κορν παρέχουν περίπου 100 θερμίδες, σχεδόν 4 γραμμάρια φυτικών ινών και το 8% των ημερήσιων αναγκών σου σε μαγνήσιο.

Με όλα αυτά δεν σου δημιουργείται η ανάγκη να προσθέσεις το ποπ κορν μέσα στις μπάρες δημητριακών σου;

Φτιάξε κανονικά τα πόπ κορν όπως θα τα ετοίμαζες για να δεις την αγαπημένη σου ταινία. Μην προσθέσεις όμως βούτυρο και αλάτι, βάλε λίγο ηλιέλαιο για να είναι πιο ελαφρύ. Με την ίδια διαδικασία που κάνεις τις αγαπημένες σου μπάρες (αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, βρώμη κλπ), πρόσθεσε το ποπ κόρν και απόλαυσε γεύση.

Αν δεν σου αρέσει να πειραματίζεσαι, δες το video που ακολουθεί για πιο safe καταστάσεις.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηealthy μπάρες με σοκολάτα- Φτιάξτες μόνη σου σε λίγα λεπτά και απόλαυσέ τες με τον καφέ σου

Θεϊκές μπάρες με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο, έτοιμες στο λεπτό χωρίς ψήσιμο