Φτιάξε μόνη σου bath bombs και νιώσε πως ατενίζεις τη μαγεία του ωκεανού

Μαρία Ροδίτη
Φτιάξε μόνη σου bath bombs και νιώσε πως ατενίζεις τη μαγεία του ωκεανού

Έρχεται τριήμερο και θα έχεις όλο τον χρόνο να απολαύσεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο! Ακόμα περισσότερο με τα bath bombs.

Το τριήμερο της 25ης Μαρτίου είναι πιο κοντά από ποτέ και είμαι σίγουρη πως από τώρα φτιάχνεις πρόγραμμα για το πώς θα περάσεις αυτές τις μέρες. Είτε μείνεις στην πόλη σου, είτε αποφασίσεις να ταξιδέψεις σε κάποιον κοντινό προορισμό, το πρόγραμμα σίγουρα θα έχει… self care time.

Και όπου self care time βλέπε ένα άκρως χαλαρωτικό μπάνιο. Όχι, φυσικά, ένα μπάνιο στα γρήγορα. Αυτό που εννοώ είναι ότι θα γεμίσεις με νερό την μπανιέρα σου και θα απολαύσεις λίγη ώρα με τον εαυτό σου. Για να γίνει, όμως, ακόμα πιο χαλαρωτική η διαδικασία θα χρειαστείς και κάτι επιπλέον: bath bombs.

Κρύο, κρύο… καιρός να βάλεις ευκάλυπτο στο μπάνιο σου! Γιατί να δοκιμάσεις αυτή την εμπειρία spa

Τα bath bombs είναι «βόμβες μπάνιου», οι οποίες δημιουργούν μια απόλυτα χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο μπάνιο, μοσχοβολούν ενώ τα συστατικά τους έχουν και τεράστια οφέλη στην επιδερμίδα. Ακόμα το σκέφτεσαι; Παρακάτω σου έχω την απόλυτη DIY συνταγή για να φτιάξεις τα δικά σου bath bombs και να ξεκουραστείς τόσο όσο δεν φαντάζεσαι.

Η συνταγή για την πιο χαλαρωτική bath bomb

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

1 πλαστικό στολίδι που να μπορείς να το γεμίσεις (δες μήπως έχεις ένα παλιό, χριστουγεννιάτικο στολίδι)

½ κούπα μαγειρική σόδα

¼ κούπας άμυλο καλαμποκιού

¼ κούπας χυμό λεμονιού


https://www.instagram.com/p/CbZiVS_spaM/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

3 κουταλιές της σούπας καστορέλαιο

1 κουταλιά της σούπας αιθέριο έλαιο της επιλογής σου

1 κουταλιά της σούπας νερό

Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Πώς θα φτιάξεις τα bath bombs

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τον χυμό λεμονιού, τη μαγειρική σόδα και το άμυλο καλαμποκιού. Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, το καστορέλαιο, το αιθέριο έλαιο και το νερό. Ανακάτεψε σιγά-σιγά τα υγρά συστατικά με τα στέρεα μέχρι να ομογενοποιηθούν.



Μέσα στο άδειο στολίδι ρίξε το μείγμα και τοποθέτησε τη συσκευασία στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Όταν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις, απλώς γέμισε την μπανιέρα σου με ζεστό νερό, ρίξε μέσα το bath bomb και απόλαυσε το χαλαρωτικό μπάνιο σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ