Πώς να κόψεις το μάνγκο και το αβοκάντο like a pro

Πώς να κόψεις το μάνγκο και το αβοκάντο like a pro

Η σωστή μέθοδος είναι το μυστικό για να κόψεις το αβοκάντο και το μάνγκο.

Το μάνγκο και το αβοκάντο είναι για πολλούς ανθρώπους αγαπημένα φρούτα. Άλλοι τα προσθέτουν σε σαλάτες, άλλοι προτιμούν να τα τρώνε σκέτα ως σνακ και άλλοι τα χρησιμοποιούν και στο φαγητό τους. Και στα δύο φρούτα, ωστόσο, υπάρχει μία δυσκολία.

Η δυσκολία αυτή είναι το κουκούτσι τους. Το μάνγκο και το αβοκάντο δεν έχουν ένα τόσο δα κουκούτσι όπως το βερίκοκο ή το ροδάκινο… Αντιθέτως, το κουκούτσι τους είναι μεγάλο, οπότε και χρειάζεται σωστή μέθοδος στη διαδικασία κοπής τους. Εδώ είμαστε! Αν ακολουθήσεις τα παρακάτω tips θα κόψεις σωστά και χωρίς κόπο και το αβοκάντο και το μάνγκο.

Φτιάξε cocktail μαργαρίτα με τζίντζερ και μάνγκο

Πώς θα κόψεις το μάνγκο

Τα σύνεργά σου για να καθαρίσεις το μάνγκο πρέπει να είναι τα εξής: peeler (το εργαλείο που αφαιρείς τη φλούδα), χαρτοπετσέτα ή πετσέτα κουζίνας, πάγκος κοπής, μαχαίρι.

#1 Ξεφλούδισε το μάνγκο

Με το peeler ξεφλούδισε το μάνγκο απ’ άκρη σ’ άκρη. Καθώς ξεφλουδίζεις χρησιμοποίησε τη χαρτοπετσέτα ή την πετσέτα κουζίνας για να μη σου γλιστρήσει το μάνγκο από τα χέρια.


via GIPHY


#2 Τοποθέτησε το μάνγκο στον πάγκο κοπής

Τοποθέτησε κάθετα ή οριζόντια το μάνγκο (ανάλογα με το πώς σε βολεύει), με το μαχαίρι χάραξέ το στη μέση και σιγά-σιγά κόβε το μέχρι να φτάσεις στο κουκούτσι.

#3 Κόβε σε κομμάτια

Ακριβώς επειδή υπάρχει το κουκούτσι είναι δύσκολο να κοπεί στη μέση το μάνγκο. Κόψε το, λοιπόν, σε κομμάτια.

Πώς θα κόψεις το αβοκάντο

Τα σύνεργά σου σε αυτό το «task» πρέπει να είναι τα εξής: ένα αβοκάντο, ένα γυάλινο μπολ, ένας πάγκος κοπής, ένα μαχαίρι κι ένα μεγάλο κουτάλι.

#1 Κόψε το αβοκάντο στη μέση

Τοποθέτησε το αβοκάντο στον πάγκο κοπής και κόψε το με το μαχαίρι μέχρι να φτάσεις στο κουκούτσι.



#2 Αφαίρεσε το κουκούτσι

Με προσεκτικές κινήσεις δεξιά και αριστερά με το μαχαίρι θα μπορέσεις να χωρίσεις τα δύο μέρη του αβοκάντο. Στο ένα κομμάτι θα έχει μείνει το κουκούτσι. Τράβηξέ το προσεκτικά και αφαίρεσέ το.

#3 Με το κουτάλι αφαίρεσε τη σάρκα

Πάρε το κουτάλι και με προσεκτικές κινήσεις αφαίρεσε τη σάρκα του αβοκάντο. Αν θέλεις, αφού αφαιρέσεις τη σάρκα, μπορείς με το μαχαίρι να το κόψεις σε κομματάκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ