Θες να φυτέψεις ηλιάνθους για τον κήπο; Η καλύτερη εποχή και τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις

Θες να φυτέψεις ηλιάνθους για τον κήπο; Η καλύτερη εποχή και τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις

Υπάρχουν μερικά μυστικά που θα σου χαρίσουν μια όμορφη καλλιέργεια.

Οι ηλίανθοι είναι ένα από τα πιο φωτεινά και εντυπωσιακά λουλούδια που προσθέτουν χρώμα ακόμη και στον πιο αδιάφορο κήπο. Καλλιεργούνται πολύ εύκολα, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχώνεσαι αν διαθέτεις μηδενικές γνώσεις κηπουρικής.

Διατίθεται σε περισσότερες από 70 διαφορετικές ποικιλίες και σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων (κόκκινο, πορτοκαλί, πράσινο και λευκό). Οι ηλίανθοι αναπτύσσονται καλύτερα σε τοποθεσίες άμεσης έκθεσης στο ηλιακό φως. Για βέλτιστη άνθηση προτείνεται να φυτεύεις τους σπόρους τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες.

Πώς θα διατηρήσεις φρέσκα τα τριαντάφυλλα σαν να τα αγόρασες χθες

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να φυτέψεις τον ηλιόσπορο

Η σπορά των μεγάλων σπόρων δε θα πρέπει να γίνεται σε βάθη μεγαλύτερα των 2.5 εκατοστών. Το έδαφος πρέπει να έχει θερμανθεί αρκετά, γι' αυτό η καλύτερη περίοδος καλλιέργεια είναι από τα μέσα Απριλίου έως τα τέλη Μαΐου.

Θα χρειαστείς:

Ηλιόσποροι

Δίσκοι ή γλάστρες για σπόρους

Κομπόστ πολλαπλών χρήσεων

Μυστρί ή πιρούνι κηπουρικής

Καρτελάκια φυτών και στυλό

Μπαστούνια στήριξης

iliosporos4.jpg

Πώς θα το κάνεις:

Αρχικά, γέμισε το δίσκο σπόρων με λίγο κομπόστ πολλαπλών χρήσεων αφήνοντας 1 cm στην κορυφή. Τοποθέτησε έναν σπόρο σε κάθε γλάστρα σπόρων και σπρώξε απαλά προς τα κάτω στο λίπασμα. Εάν χρησιμοποιείς δίσκο σπόρων, άπλωσε τους σπόρους σε απόσταση περίπου 5 cm.

Τοποθέτησέ τα σε ηλιόλουστο σημείο. Κάλυψε ελαφρά την κορυφή με επιπλέον λίπασμα πριν ποτίσεις καλά με ένα ποτιστήρι. Πρόσθεσε μια ετικέτα φυτών πριν τοποθετήσεις το δίσκο σε ένα ζεστό ηλιόλουστο μέρος. Οι ηλίανθοι ευδοκιμούν στον ήλιο, επομένως είναι καλύτερο να τους τοποθετήσεις κοντά ή πάνω σε ένα περβάζι.

Μόλις τα φυτά φτάσουν σε ύψος 5 εκατοστών, αφαίρεσε προσεκτικά κάθε δενδρύλλιο και μετέφερε σε μεγαλύτερες, ξεχωριστές γλάστρες. Πρόσθεσε λίγο κομπόστ στη γλάστρα για να στερεώσεις το δενδρύλλιο.

Όταν τα άνθη φτάσουν τα 30 εκατοστά ύψος, μπορείς να τα φυτέψεις σε εξωτερικούς χώρους σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία ή να τα μεταφέρεις σε μεγαλύτερη γλάστρα αν δεν έχεις χώρο στον κήπο σου.

Πηγή κεντρικής: pexels.com