To μυστικό για να μην ξεθωριάζουν τα μαύρα ρούχα το έχεις μέσα στην κουζίνα σου

To μυστικό για να μην ξεθωριάζουν τα μαύρα ρούχα το έχεις μέσα στην κουζίνα σου

Ο φυσικός τρόπος για να δώσεις ξανά ζωή στα αγαπημένα σου items.

Τα μαύρα ρούχα αποτελούν αδυναμία εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα μαύρο φόρεμα ή ένα μαύρο σύνολο και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα αρκούν για να δείχνεις πάντα κομψή και περιποιημένη. Βασικό τους μειονέκτημα ωστόσο είναι πως ξεθωριάζουν στην πάροδο του χρόνου ενώ μερικές πρακτικές πλυσίματος μπορούν κυριολεκτικά να τα καταστρέψουν.

Κακά τα ψέματα, τα σκουρόχρωμα (ειδικά τα μαύρα) ρούχα τείνουν να χάνουν την λάμψη και την ένταση του χρώματός τους πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα χρώματα. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν εύκολες, φυσικές λύσεις και το μόνο που θα χρειαστείς είναι υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

3 φυσικά καθαριστικά για το σπίτι που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου για κάθε χρήση

Πώς θα κάνεις ολόμαυρα ξανά τα ξεθωριασμένα ρούχα σου

Σύμφωνα με το airows.com ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσεις το χρώμα είναι να βάλεις κανονικά τα μαύρα ρούχα σου στο πλυντήριο και λίγο πριν τα ξεβγάλεις πρόσθεσε 1 φλιτζάνι καφέ. Φτιάξε μια κανάτα καφέ φίλτρου. Όσο πιο σκούρος (black) τόσο το καλύτερο. Τοποθέτησε τα μαύρα ρούχα στο πλυντήριο και καθώς το πλυντήριο αρχίζει να γεμίζει με νερό, ρίξε τον μαύρο καφέ πάνω από τα ρούχα σου. Άφησε την πλύση να ολοκληρωθεί. Στη συνέχεια επίλεξε μια πλύση με κρύο νερό και απορρυπαντικό. Κρέμασέ τα μέχρι να στεγνώσουν καλά. Αυτή η μέθοδος θα δώσει στα ξεθωριασμένα μαύρα ρούχα σου νέα πνοή.

via GIPHY

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως από τη στιγμή που θα τα επαναφέρεις στην αρχική τους κατάσταση πρέπει να τα πλένεις με κρύο νερό. Απόφυγε να τα απλώνεις στον ήλιο και άφηνέ τα να στεγνώνουν φυσικά.

Tο μυστικό που θα κάνει τα ρούχα σου να μην ξεθωριάσουν είναι η αποφυγή των υψηλών θερμοκρασιών και στο στέγνωμα. Απόφυγε το στεγνωτήριο και αν δεν είναι δυνατό τότε επίλεξε το πιο απαλό πρόγραμμα. Όταν πλένεις μαύρα ρούχα, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς χρωμοπαγίδα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άνοιξη- μυρμήγκια σημειώσατε Χ- Πώς θα τα απομακρύνεις από το σπίτι σου με φυσικό τρόπο

Πώς θα διατηρήσεις φρέσκα τα τριαντάφυλλα σαν να τα αγόρασες χθες