Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις το χαλάκι του μπάνιου σου και ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος;

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις το χαλάκι του μπάνιου σου και ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος;

Το να καθαρίζεις συχνά και σωστά το χαλάκι του μπάνιου σου είναι πιο σημαντικό απ' όσο νομίζεις.

Το χαλάκι του μπάνιου είναι κάτι που συχνά ξεχνάμε όταν καθαρίζουμε την τουαλέτα του σπιτιού μας. Άλλωστε, το μεγαλύτερο μέρος της επαφής που έχουμε με αυτό είναι όταν βγαίνουμε από το ντους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μην πιστεύεις ότι χρειάζεται τόση προσοχή όσο οι επιφάνειες και οι πετσέτες που αγγίζεις πιο συχνά.

Αυτό που μπορεί να μην συνειδητοποιείς είναι ότι αν δεν καθαρίζεις συχνά και σωστά το χαλάκι του μπάνιου, μπορεί να γίνει μαγνήτης για μούχλα, ωίδιο και βακτήρια, και γι' αυτό ακριβώς οι ειδικοί λένε ότι το να το διατηρείς καθαρό και να μάθεις πώς πρέπει να το πλένεις, είναι απαραίτητο.

Για να μην χαλάσει το μαγιό από το θαλασσινό νερό, υπάρχει ένα μυστικό στο πλύσιμό του

Πόσο συχνά πρέπει να πλένει το χαλάκι του μπάνιου σου;

Η απάντηση στο πόσο συχνά πρέπει να πλένεις το χαλάκι του μπάνιου σου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως πόσα άτομα μένουν στο σπίτι και τον εξαερισμό του μπάνιου (ένας χώρος που δεν αερίζεται αρκετά μαζεύει περισσότερη υγρασία και γίνεται πιο επιρρεπής στα μικρόβια και τη μούχλα).

Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να πλένεις το χαλάκι του μπάνιου σου τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες. Αν δείς ή μυρίσεις σημάδια βρωμιάς ή μούχλας, σημαίνει πως είναι καιρός να μπει στο πλυντήριο.

mpanio.jpg

Πώς να πλένεις υφασμάτινα πατάκια μπάνιου

Τα υφασμάτινα χαλάκια μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να τα καθαρίσεις με ασφάλεια ρίχνοντάς τα σε ένα φορτίο με παρόμοια αντικείμενα. Απλώς φρόντισε να ελέγξεθς ξανά τις οδηγίες πλυσίματος, καθώς δεν είναι όλα τα υφασμάτινα χαλάκια ασφαλή στο πλύσιμο.

Για την απόσμηση και τον καθαρισμό των χαλιών που πλένονται στο πλυντήριο, πρόσθεσε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα στον κύκλο ξεβγάλματος.

Πώς να πλένεις χαλάκια από πλαστικό, ξύλο και μπαμπού

Για το πλαστικό, χρησιμοποίησε απολυμαντικό καθαριστικό. Για ξύλινα και μπαμπού, χρησιμοποίησε ένα προϊόν με βάση το ξύδι ή φυσικό προϊόν.

Οι ειδικοί προτείνουν να αναποδογυρίσεις τα μη υφασμάτινα χαλάκια μπάνιου, έτσι ώστε να μπορείς να τρίψεις όλες τις ρωγμές, τις γωνίες και τις σχισμές στο κάτω μέρος. Άφησέ τα να στεγνώσουν σε καλά αεριζόμενο χώρο ή σε εξωτερικούς χώρους μετά τον καθαρισμό.