Χάλασε το πλυντήριο; Πώς θα καθαρίσεις τα ρούχα στον νεροχύτη

Χάλασε το πλυντήριο; Πώς θα καθαρίσεις τα ρούχα στον νεροχύτη

Όλα τα βήματα για να απομακρύνεις ακόμη και τον πιο επίμονο λεκέ.

Κακά τα ψέματα, το πλυντήριο είναι μια από τις πιο χρήσιμες συσκευές σε κάθε σπίτι. Καθαρίζει αποτελεσματικά τα ρούχα και τα παπούτσια μας, χωρίς κόπο και απομακρύνει κάθε ίχνος βρωμιάς.

Καμία από εμάς δεν επιλέγει πλέον το πλύσιμο στο χέρι παρά μόνο για ευαίσθητα αντικείμενα (σουτιέν, εσώρουχα κ.ά) ή για πολύ μικρή ποσότητα απλύτων. Τι γίνεται όμως όταν το πλυντήριο σταματά ξαφνικά να λειτουργεί; Δεν υπάρχει κανένας λόγος άγχους αφού σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου όλα τα μυστικά για αποτελεσματικό πλύσιμο στο χέρι.

Πώς θα κάνεις πιο κρύο το δωμάτιο χωρίς ανεμιστήρα ή κλιματιστικό

Πώς θα πλύνεις τα ρούχα σου στον νεροχύτη

Το πλύσιμο των ρούχων στο χέρι είναι μακράν η πιο εύκολη μέθοδος που σου επιτρέπει να μεταχειρίζεσαι τα αγαπημένα σου items με εξαιρετική φροντίδα καθ'όλη τη διαδικασία καθαρισμού. Για να εξοικονομήσεις χρόνο, πλύνε μαζί ρούχα του ίδιου χρώματος και τύπου υφάσματος.

1) Διάβασε καλά την ετικέτα φροντίδας για να προσδιορίσεις τον τύπο του υφάσματος: μετάξι, μαλλί και ούτω καθεξής. Έτσι θα ανακαλύψεις ποιο απορρυπαντικό πρέπει να χρησιμοποιήσεις. Τα ευαίσθητα υφάσματα μπορεί να απαιτούν κάτι πιο απαλό, όπως ειδικό απορρυπαντικό ή υγρό πιάτων.

Τα βασικά που χρειάζεται να κρατήσεις είναι αν έχει τη σήμανση για πλύσιμο στο χέρι, τη θερμοκρασία στην οποία πλένεται και αν απαιτείται ή αποκλείεται κάποιο ειδικό απορρυπαντικό.

plysimo8.jpg

2) Αντιμετώπισε τοπικά τους λεκέδες, εάν είναι απαραίτητο. Για να το κάνεις αυτό, άπλωσε μια μικρή ποσότητα υγρού απορρυπαντικού στον λεκέ με τη βοήθεια των δαχτύλων σου.

3) Γέμισε το νεροχύτη με νερό (χλιαρό ή ζεστό), ανάλογα με την ετικέτα του ρούχου σου. Καθώς το νερό τρέχει, πρόσθεσε τη συνιστώμενη δόση απορρυπαντικού. Βύθισε το ρούχο στο μείγμα νερού-απορρυπαντικού. Με κυκλικές κινήσεις ανακάτεψε τα ρούχα ώστε το νερό να πάει παντού. Τέλος, πίεσέ τα προς τα κάτω ώστε να μουλιάσουν για 15 λεπτά, πριν συνεχίσεις στο πλύσιμο.

4) Ξέπλυνε πολύ καλά.

5) Τίναξε αρκετές φορές το ρούχο για να διώξεις το περίσσευμα νερού. Κρέμασέ το μέχρι να στεγνώσει.

Αν εξακολουθείς να έχεις απορίες, θα σου λυθούν στο video που ακολουθεί.

Πηγή κεντρικής: pexels.com