Το μπαλάκι του tennis είναι το μυστικό για την επόμενη φορά που θα πλύνεις τα μαξιλάρια

Το μπαλάκι του tennis είναι το μυστικό για την επόμενη φορά που θα πλύνεις τα μαξιλάρια

Όλα τα tips για να τα καθαρίσεις σωστά και αποτελεσματικά.

Όλες οι νοικοκυρές φροντίζουμε να πλένουμε συχνά τις μαξιλαροθήκες από τα μαξιλάρια του κρεβατιού ή του σαλονιού. Πότε ήταν όμως η τελευταία φορά που έβαλες στο πλυντήριο το εσωτερικό από τα μαξιλάρια;

Ιδανικά, πρέπει να τα πλένεις το λιγότερο μια φορά κάθε 6 μήνες αφού συσσωρεύουν σάλιο, ιδρώτα, μικρόβια και βακτήρια. Καλό θα ήταν τα μαξιλάρια να καθαρίζονται δύο με τέσσερις φορές το χρόνο, σύμφωνα με το Good Housekeeping Institute αν θες να παραμείνουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου. Μην ξεχνάς πως πρόκειται για επιφάνεια πάνω στην οποία ακουμπάμε καθημερινά το πρόσωπό μας.

Πώς θα πλύνεις σωστά τα μαξιλάρια σου

Αρχικά, πριν προχωρήσεις στη διαδικασία πλυσίματος, χρειάζεται να κοιτάξεις τι αναγράφεται στην ετικέτα τους. Έτσι θα διαπιστώσεις αν πλένονται στο πλυντήριο ή στο χέρι και ποια είναι η ενδεικτική θερμοκρασία πλύσης.

Θα χρειαστείς: Απορρυπαντικό πλυντηρίου
Σπρέι προεπεξεργασίας λεκέδων
Μπάλες για στεγνωτήριο (ή μπαλάκια του tennis)

Ελέγξε το κάλυμμα του μαξιλαριού για τυχόν εμφανείς λεκέδες και ψέκασέ το με σπρέι προεπεξεργασίας πλυντηρίου. Άφησέ το να δράσει για 15 λεπτά. Τοποθέτησε τα μαξιλάρια στον κάδο του πλυντηρίου σου. Φρόντισε να πλένεις πάντα δύο μαξιλάρια τη φορά (και όχι περισσότερα), για βέλτιστα αποτελέσματα.

Πρόσθεσε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού στη θήκη (μεγαλύτερη ποσότητα απορρυπαντιού δεν θα κάνει τα μαξιλάρια πιο καθαρά, απλώς θα αφήσει υπολείμματα προϊόντος).

maxilaria2.jpg

5 απλά βήματα για να οργανώσεις το ψυγείο σου και να εξοικονομήσεις χώρο

Πλύνε σε ζεστό νερό και πρόσθεσε ένα επιπλέον πρόγραμμα βγάλματος για να βεβαιωθείς ότι θα αφαιρεθεί τυχόν περίσσεια απορρυπαντικού. Αφού ολοκληρωθεί το πλύσιμο, βάλε τα μαξιλάρια στο στεγνωτήριο με δύο μπάλες στεγνωτηρίου (ή 2 μπαλάκια του tennis).

Όταν τελειώσει το στεγνωτήριο, βγάλε τα μαξιλάρια και έλεγξε για τυχόν υπολειπόμενη υγρασία πιέζοντάς τα σταθερά σε διαφορετικές περιοχές.

Tip: Ανεξάρτητα από τον τρόπο που τα έπλυνες, ο σωστός τρόπος να τα απλώσεις είναι τοποθετώντας τα σε οριζόντια θέση και αφήνοντας τα να στεγνώσουν πολύ καλά.

Στο video που ακολουθεί θα σου λυθούν τυχόν απορίες.

Πηγή κεντρικής: pexels.com