Πώς να καθαρίζεις και να φροντίζεις τα έπιπλα εξωτερικού χώρου καθ' όλη τη διάρκεια του έτους

Πώς να καθαρίζεις και να φροντίζεις τα έπιπλα εξωτερικού χώρου καθ' όλη τη διάρκεια του έτους

Πλήρης οδηγός για τον καθαρισμό, τη συντήρηση και την αποθήκευση των επίπλων που έχεις στην αυλή σου.

Το να απολαμβάνεις την ομορφιά της αυλής σου είναι υπέροχο, αφού πρόκειται για τον χώρο που χαλαρώνεις, βγαίνεις να πάρει καθαρό αέρα και, όταν έχει καλό καιρό, καλείς τους φίλους σου για μπάρμπεκιου.

Όμως ο κήπος κάθε σπιτιού απαιτεί φροντίδα και περιποίηση για να παραμείνει όμορφος. Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν στη βροχή, όμως δεν είναι το ίδιο ανθεκτικά στη σκόνη, τη βρωμιά, τη μούχλα, τα ζώα και τα έντομα. Γι΄αυτό απαιτούν προσοχή προκειμένου να παραμείνουν σε καλή κατάσταση και να μη χρειαστεί να τα αλλάξεις την ερχόμενη άνοιξη.

Πώς να προλάβεις τη σκόνη πριν εμφανιστεί στο σπίτι σου

Παρακάτω θα βρεις όλα τα tips για να διατηρήσεις τα έπιπλα εξωτερικού χώρου σαν καινούργια.

Ο πιο σωστός τρόπος για να καθαρίσεις τα έπιπλα του κήπου σου

Οι βέλτιστες πρακτικές γενικού καθαρισμού για έπιπλα εξωτερικού χώρου ξεκινούν με το σκούπισμα. Συνιστούμε να καθαρίζεις τις επιφάνειες χρησιμοποιώντας ένα βουρτσάκι καθαρισμού με μαλακές τρίχες και να ξεπλένεις με νερό.

  • Συνδύασε 1/4 φλιτζάνι υγρό πιάτων και 1 μικρό κουβά ζεστό νερό.
  • Χρησιμοποίησε ένα σφουγγάρι ή βουρτσάκι με μαλακές τρίχες για να τρίψεις καλά την επιφάνεια των επίπλων.
  • Ξέπλυνε και στη συνέχεια στέγνωσέ τα με ένα πανάκι που δεν αφήνει χνούδι.

Συντήρηση

Με το πέρασμα των χρόνων και τις βαριές καιρικές συνθήκες, τα έπιπλα μπορεί να εμφανίσουν σκουριά, ωίδιο ή λεκέδες. Αυτές οι γενικές συμβουλές συντήρησης θα εξασφαλίσουν ότι οι καρέκλες, τα τραπέζια και τα μαξιλάρια σου θα φαίνονται υπέροχα για τα επόμενα χρόνια:

  • Για προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες, τη βρωμιά και την υγρασία ή για να διατηρήσεις το χρώμα τους, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα: 1) καθάρισε τις επιφάνειες και τρίψε τυχόν υπάρχοντα φινιρίσματα. 2) εφάρμοσε με χρώμα εάν χρειάζεται. 3) εφάρμοσε ένα διαυγές υδατοαπωθητικό συντηρητικό, το οποίο περιέχει ωίδιο ή έναν διεισδυτικό ημιδιαφανή λεκέ (η χρωστική ουσία στο λεκέ βοηθά στην ελαχιστοποίηση της ζημιάς από τον ήλιο). Συμβουλεύσου τις οδηγίες του κατασκευαστή για να μάθεις πόσο συχνά πρέπει να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία, αλλά γενικός κανόνας λέει ότι πρέπει να το κάνεις κάθε ένα έως τρία χρόνια.
  • Μετά τον καθαρισμό, εφάρμοσε μια στρώση αυτοκόλλητου κεριού με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι.
  • Να καθαρίζεις αμέσως τυχόν λεκέδες, χρησιμοποιώντας ένα βρεγμένο πανί και ένα ήπιο διάλυμα σαπουνιού, γιατί ορισμένα υγρά, όπως το αντηλιακό, μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό.

Αποθήκευση

Ανεξάρτητα από το είδος των επίπλων εξωτερικού χώρου που έχεις, οι ειδικοί δυνιστούν να τα καλύπτεις όταν δεν χρησιμοποιούνται ή να τα αποθηκεύεις σε εσωτερικούς χώρους.

Εκτός από την τοποθέτηση καλυμμάτων στα έπιπλα μετά το φθινόπωρο για να τα προστατεύσεις από τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα, θα πρέπει να μεταφέρεις τα μαξιλάρια σε εσωτερικούς χώρους όπως για παράδειγμα στο γκαράζ ή στην αποθήκη του σπιτιού σου. Τοποθέτησέ τα μέσα σε υφασμάτινες σακούλες αποθήκευσης και χρησιμοποίησ έναν αφυγραντήρα στον χώρο για να αποφύγεις το ωίδιο.