Πώς να αφαιρέσεις εύκολα και γρήγορα το βερνίκι νυχιών από τα ρούχα

Πώς να αφαιρέσεις εύκολα και γρήγορα το βερνίκι νυχιών από τα ρούχα
This content is subject to copyright.

Μη φρικάρεις αν χυθεί μανό στα ρούχα σου την ώρα που βάφεις τα νύχια σου - μπορείς να το διορθώσεις με λίγο σαπούνι και νερό!

Οι περισσότερες ατυχίες που συμβαίνουν όταν κάνεις μανικιούρ στο σπίτι είναι προσωρινές, όπως ας πούμε να κόψεις πολύ κοντά τα νύχια σου ή να γεμίσεις μανό τα δάχτυλά σου, αλλά αν χυθεί βερνίκι στο αγαπημένο σου ρούχο μπορεί να αφήσει ένα μόνιμο σημάδι. Η καλύτερη ενέργεια που μπορείς να κάνεις αν συμβεί αυτό είναι - αρχικά - να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου!

Πάρε, λοιπόν, μια βαθιά ανάσα ώστε να μην κάνεις χειρότερη ζημιά μέσα στον πανικό σου και αμέσως μετά ακολούθησε μερικά απλά βήματα, χρησιμοποιώντας πράγματα που πιθανότατα έχεις ήδη στο σπίτι.

Αν έχεις λίγη σόδα φτιάξε το υγρό που θα καθαρίσει όλα τα κοσμήματα

Απαραίτητα υλικά

Για να αφαιρέσεις τον λεκέ από μανό δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός, αλλά θα πρέπει να έχεις μερικά βασικά υλικά για να το αφαιρέσεις επιτυχώς. Τι θα χρειαστείς:

  • Χαρτί κουζίνας
  • Μπατονέτες
  • Σαπούνι (ιδανικά ελαιολάδου)
  • Ασετόν
  • Πετσέτα

Πώς να καθαρίσεις λεκέ από βερνίκι νυχιών

Αφού συγκεντρώσεις τα υλικά, ξεκίνα τη διαδικασία αφαίρεσης του λεκέ από τα ρούχα σου.

1. Αφαίρεσε το επιπλέον μανό που έχει πέσει

Ξεκίνα αφαιρώντας τυχόν περίσσεια βερνικιού που δεν έχει προλάβει να στεγνώσει πάνω στο ρούχο. Μην τρίψεις το βερνίκι γιατί έτσι θα δυσκολέψεις τη διαδικασία αφαίρεσης. Χρησιμοποίησε μία κάρτα ή ένα διπλωμένο κομμάτι χαρτί, για να ανασηκώσεις απαλά όσο το δυνατόν περισσότερο από το ύφασμα.

2. Χρησιμοποίησε σαπούνι και νερό

Βρέξε μια μπανοτέτα, ύστερα βάλε λίγο σαπούνι και άπλωσέ το πάνω στο λεκέ από την εξωτερική άκρη προς το κέντρο.

3. Ξέπλυνε προσεκτικά

Αφού αφήσεις το σαπούνι για λίγα λεπτά πάνω στο ρούχο, ξέπλυνε καλά ρίχνοντας χλιαρό νερό στον λεκέ.

Χρησιμοποίησε ασετόν για επίμονους λεκέδες

Εάν παραμείνουν επίμονα σημάδια μετά την παραπάνω διαδικασία, ήρθε η ώρα για κάτι πιο αποτελεσματικό - το ασετόν.

1. Έλεγξε το ύφασμα για οξικό άλας

Πριν ακολουθήσεις αυτή την τεχνική, κάνε μια δοκιμή σε ένα μικρό κομμάτι του υφάσματος. Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα υφάσματα περιέχουν οξικό άλας - η ακετόνη θα διαλύσει αυτή την ίνα. Τα vintage υφάσματα, για παράδειγμα, θα το έχουν σίγουρα.

2. Αντιμετώπισε τον λεκέ

Μόλις βεβαιωθείς ότι το ρούχο σου δεν έχει οξικό άλας, βάλε μια παλιά πετσέτα στην κάτω πλευρά του λεκέ και χρησιμοποίησε μια μπατονέτα για να ταμπονάρεις το ασετόν. Η πετσέτα θα απορροφήσει το χρώμα του βερνικιού και θα σταματήσει την εξάπλωση του λεκέ όταν την αγγίξει το προϊόν αφαίρεσης. Τρίψε απαλά τον λεκέ με το ασετόμ μέχρι να φύγει και στη συνέχεια ρίξε σαπούνι και νερό. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό βρύσης.