Αν έχεις λίγη σόδα φτιάξε το υγρό που θα καθαρίσει όλα τα κοσμήματα

Αν έχεις λίγη σόδα φτιάξε το υγρό που θα καθαρίσει όλα τα κοσμήματα

Η απόλυτη diy λύση για τα αγαπημένα σου κολιέ, σκουλαρίκια και δαχτυλίδια.

Τα κοσμήματα είναι μια από τις μεγαλύτερες αδυναμίες του ωραίου φύλου και όχι άδικα αφού ολοκληρώνουν επιτυχώς κάθε μας look και αναβαθμίζουν αισθητά ακόμη και την πιο αδιάφορη εμφάνιση.

Πόσες φορές σου έχει τύχει να ετοιμάζεσαι για μια έξοδο και την ώρα που πας να φορέσεις το ασημένιο κόσμημά σου να διαπιστώσεις ότι έχει μαύρισει; Στοιχηματίζουμε αρκετές! Τα καλά νεά είναι πως υπάρχει τρόπος (και μάλιστα φυσικός) για να τα καθαρίσεις και να τα κάνεις να δείχνουν σαν καινούρια.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις το χαλάκι του μπάνιου σου και ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος;

To DIY υγρό που θα καθαρίσει τα αγαπημένα σου κοσμήματα

Το παρακάτω DIY καθαριστικό φτιάχνεται πανεύκολα και θα καθαρίσει τα κοσμήματά σου σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Υλικά: 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι απορρυπαντικό πιάτων
1 φλιτζάνι ζεστό νερό

ένα μικρό μπόλ
αλουμινόχαρτο
1 οδοντόβουρτσα

Πώς θα το φτιάξεις: Συγκέντρωσε όλα τα βρώμικα ή μαυρισμένα κοσμήματά σου. Στρώσε στο μπολ σου ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο. Ρίξε το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και το απορρυπαντικό πιάτων στο μπολ και ανακάτεψε. Στη συνέχεια ρίξε το ζεστό νερό και τοποθέτησε μέσα τα βρώμικα κοσμήματά σου. Αφήσέ τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 10-20 λεπτά πριν τα αφαιρέσεις.

Τρίψε κάθε κομμάτι με μια οδοντόβουρτσα για να αφαιρέσεις τυχόν ρύπους και βρωμιές. Ξέπλυνε κάθε κομμάτι με χλιαρό νερό και στη συνέχεια τοποθέτησέ το σε μια καθαρή πετσέτα μέχρι να στεγνώσει εντελώς.

Τι να προσέξεις

1) Είναι πάντα καλύτερο να δοκιμάζεις οποιοδήποτε διάλυμα καθαρισμού στο πίσω μέρος του κοσμήματός σου πριν το εφαρμόσεις σε ολόκληρο το αξεσουάρ.

2) Αυτό το DIY διάλυμα καθαρισμού είναι ιδανικό για μεταλλικά κοσμήματα. Υλικά όπως δερμάτινα λουριά ρολογιών ή άλλα φυσικά υλικά απαιτούν διαφορετικές διαδικασίες καθαρισμού.

Πηγή κεντρικής: pexels.com