Το μυστικό με τo φως και άλλα tips για να ανανεώσεις το μπάνιο (χωρίς ανακαίνιση)

Το μυστικό με τo φως και άλλα tips για να ανανεώσεις το μπάνιο (χωρίς ανακαίνιση)
Pexels

Εξαιρετικές συμβουλές διακόσμησης για την αλλαγή του χώρου σε σκηνικό που παραπέμπει σε εικόνα Pinterest. 

Αν δεν ξεκινάς από το μηδέν, όπως έκανε πρόσφατα η Gwyneth Paltrow με το οικιακό της σπα, υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορείς να κάνεις για να ανανεώσεις σχεδόν κάθε χώρο του μπάνιου, λέει η κορυφαία σχεδιάστρια της Νέας Υόρκης Ariel Okin. Η Okin, η οποία έχει τις δικές της σειρές επίπλων, ταπετσαριών και αξεσουάρ, καθώς και έναν πανέμορφο ιστότοπο ηλεκτρονικού καταστήματος, το Fenimore Lane, διευθύνει επίσης τη δική της εταιρεία εσωτερικού design με πελάτες όπως η Lena Dunham και η goop, μεταξύ αμέτρητων άλλων έργων.

Παρακάτω, θα βρεις τις εξαιρετικές συμβουλές της για διακόσμηση προκειμένου να αλλάξεις τον χώρο και να τον μετατρέψεις σε σκηνικό που παραπέμπει σε εικόνα Pinterest.

It smells like spring: 10 λουλουδάτα αφρόλουτρα για να μυρίσει άνοιξη το μπάνιο

Βάλε αξεσουάρ

Τα φυτά εσωτερικών χώρων και τα έργα τέχνης έχουν τη δύναμη να τραβούν την προσοχή μακριά από οτιδήποτε λιγότερο καλαίσθητο, όπως τα ανούσια πλακάκια, λέει η Okin. «Ένας μεγάλος καθρέφτης είναι υπέροχος αν δεν έχετε παράθυρα. Μεγάλα ψάθινα καλάθια, μια κουρτίνα ντους με σχέδια, ένα όμορφο χαλάκι μπάνιου, μια καταπληκτική ταπετσαρία και ένα φρέσκο βάψιμο των τοίχων μπορούν να επιτύχουν μια ανανέωση με μαγικό τρόπο. Μια γυαλιστερή στρώση λευκής μπογιάς (ή ένα συγκλονιστικό, τολμηρό χρώμα) μπορεί να μεταμορφώσει μια ξεπερασμένη, βρώμικη όψη και να κάνει διακοσμητικά θαύματα για να φαίνεται ο χώρος πιο ευήλιος και καθαρός» λέει.

Το φως είναι το παν

«Η αλλαγή των φωτιστικών είναι μια εύκολη λύση που μπορείτε να εφαρμόσετε χωρίς να χρειαστεί να κάνετε ανακαίνιση - οποιοσδήποτε εξειδικευμένος ηλεκτρολόγος μπορεί να βγάλει το παλιό και να βάλει το καινούργιο φωτιστικό. Αυτή η αλλαγή μπορεί να κάνει θαύματα προκειμένου να φαίνεται ο χώρος καινούριος χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάτι άλλο», λέει η Okin. «Το φυσικό φως είναι ο καλύτερος φίλος σας σε ένα μπάνιο, αλλά είτε έχετε μεγάλα παράθυρα είτε μικρά, αποφύγετε τον σκληρό φωτισμό από ψηλά και προτιμήστε αντ' αυτού απλίκες και επιδαπέδια ή επιτραπέζια φωτιστικά. Οποιοδήποτε είδος φωτός που προέρχεται από μια φιλτραρισμένη σκιά είναι πιο κολακευτικό και διάχυτο από τον φωτισμό στο ταβάνι», λέει η Okin.

It smells like spring: 10 λουλουδάτα αφρόλουτρα για να μυρίσει άνοιξη το μπάνιο

Οργάνωσέ το

Η Okin συνιστά τους επαγγελματίες της Neat Method, οι οποίοι διαθέτουν ένα απλό σύστημα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας, να αδειάσουν όλα τα συρτάρια και τα

ντουλάπια, να αξιολογήσουν τι έχουν και να τα χωρίσουν σε κατηγορίες (μαλλιά, μακιγιάζ κ.λπ.). Ακολούθως, να μετρήσουν τις διαστάσεις των συρταριών και του χώρου των ντουλαπιών και να αγοράσουν τους αντίστοιχους αποθηκευτικούς χώρους και μπιζουτιέρες. «Μέσα στα καλάθια μπαίνουν τα προϊόντα, και voilà-μπορείτε εύκολα να βρείτε και να τακτοποιήσετε τα πάντα, ώστε το μπάνιο να παραμένει τακτοποιημένο και καθαρό», συμβουλεύει.

Βάλε σε εμφανή θέση τα αγαπημένα σου

Δεν χρειάζεται να κρύψεις τα πάντα στα συρτάρια και τα ντουλάπια. Η Okin τοποθετεί τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα προϊόντα του ντους της σε έναν κομψό δίσκο από ανοξείδωτο χάλυβα. Πρόσθεσε ένα όμορφο διακοσμητικό ή αληθινό φυτό και ακούμπησέ το στο ντους. «Ο φρέσκος ευκάλυπτος μυρίζει καταπληκτικά και μπορεί να μείνει στο ντους για εβδομάδες. Κάνει το μπάνιο να μοιάζει με σπα κάθε φορά που ανοίγει το νερό».

Προμηθεύσου ένα ξύλινο καλαθάκι μπανιέρας για βιβλία, κεριά και ένα ποτήρι κρασί. «Τα φυσικά υλικά όπως το ξύλο προσθέτουν ζωή και ζεστασιά», λέει η Okin.

3 μυστικά για πεντακάθαρο μπάνιο με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι και δεν κοστίζουν τίποτα

Πρόσθεσε βάζα

«Ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε ένα μπάνιο να μοιάζει πραγματικά πολυτελές και προσεκτικά διακοσμημένο είναι με όμορφα γυάλινα βάζα» λέει η Okin και προσθέτει, «Αποθηκεύστε σε αυτά μπαλάκια βαμβακιού, άλατα μπάνιου, ακόμα και στοματικό διάλυμα. Δείχνουν απλά υπέροχα».

Επένδυσε σε λευκές πετσέτες

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο βελούδινο ή πιο περιποιητικό από ένα φρέσκο σετ από άνετες λευκές πετσέτες», εξηγεί και προσθέτει ότι «κάνουν ένα μπάνιο να μοιάζει με πολυτελές ευρωπαϊκό ξενοδοχείο. Και φαίνονται υπέροχες τακτοποιημένες διπλωμένες πάνω σε ένα κομψό ξύλινο σκαμπό». Ωστόσο, δεν απαγορεύει και τα χρωματικά στοιχεία: «Λατρεύω να προσθέτω μια πετσέτα χεριών με σχέδια και χρώματα πού και πού για λίγη ένταση».

Οι βουτιές σε κρύο νερό είναι viral στο TikΤok είναι όμως ασφαλείς για την υγεία μας;