Πώς θα καθαρίσεις τα σκουριασμένα σου κοσμήματα για να τα φορέσεις και φέτος το καλοκαίρι

Γεωργία Βλαχοπούλου
Πώς θα καθαρίσεις τα σκουριασμένα σου κοσμήματα για να τα φορέσεις και φέτος το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι επιβάλλει να φοράμε κοσμήματα για να δώσουμε μια extra λάμψη στα looks και την μαυρισμένη μας επιδερμίδα. Τι γίνεται όμως αν κάποια έχουν σκουριάσει; Σου έχουμε τη λύση.

Έφτασε επιτέλους ο καιρός που η θερμοκρασία ανέβηκε και στη χώρα μας, οι βροχές σταμάτησαν και ο ήλιος λάμπει πιο πολύ από ποτέ. Κι εσύ ξεκίνησες ήδη τα μπάνια σου, ίσως και τις καλοκαιρινές σου διακοπές αλλά και τις βραδινές σου εμφανίσεις. Και ποιο είναι το απαραίτητο στοιχείο για να έχεις μαζί σου; Μα φυσικά τα κοσμήματα τα οποία θα στολίσουν τον λαιμό ή τα άκρα σου ενώ θα αναδεικνύουν τέλεια τα looks.

Τι γίνεται όμως αν τα κοσμήματα που είχες όλο το χρόνο στο κουτάκι τους έχουν σκουριάσει; Όχι δεν είναι λύση το να αγοράσεις καινούργια. Mε αυτό το viral hack του Tik Tok θα μπορέσεις να ξαναδώσεις τη χαμένη λάμψη στα κοσμήματά σου και να τα ξαναφορέσεις. Θα χρειαστείς κυρίως 3 υλικά και τα κοσμήματά σου θα καθαρίσουν και θα λάμπουν όπως και πριν.

Για το πρώτο hack του Tik Tok θα χρειαστείς περίπου ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα, ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ένα μπολ ή ταψάκι για να μουλιάσεις τα κοσμήματα που θες. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι το κόσμημά σου μπορεί να βυθιστεί πλήρως στο διάλυμα. Έχοντας τα υλικά σου έτοιμα, βάλε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο ώστε να καλύψει πλήρως το ταψί ή το μπολ, στερέωσέ το στο δοχείο και πρόσθεσε τα κοσμήματα που θες. Βεβαιώσου, ωστόσο ότι έχεις αρκετό βραστό νερό για να καλύψεις πλήρως τα κοσμήματα. Μετά πρόσθεσε τη μαγειρική σόδα. Το πόση μαγειρική σόδα θα χρησιμοποιήσεις θα εξαρτηθεί από το τι καθαρίζεις και πόσο μέρος του έχει αμαυρωθεί, αλλά ένα φλιτζάνι είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης.

Περίμενε περίπου 20-30 λεπτά και τράβηξε τα κοσμήματά σου, ξέπλυνε και στέγνωσέ τα. Εάν χρειάζεσαι λίγη περισσότερη καθαριστική δύναμη για πολύ μαυρισμένα κομμάτια, μπορείς επίσης να προσθέσεις λίγο λευκό ξύδι και αλάτι στο μείγμα, σύμφωνα με άλλο hack του TikTok.

Πέρα, ωστόσο από τα tips αυτά που δίνουν οι χρήστες του Tik Tok για να διατηρηθεί για μεγαλύτερο διάστημα αναλλοίωτο το χρώμα στα κοσμήματά σου φρόντισε να μην τα βλέπει ο ήλιος και να μην βρέχονται συχνά ενώ έχε τα προφυλαγμένα σε μια θήκη με επένδυση.