Ο λόγος για τον οποίο το μαξιλάρι σου κιτρινίζει -και ο ανέξοδος τρόπος να το διορθώσεις

Ο λόγος για τον οποίο το μαξιλάρι σου κιτρινίζει -και ο ανέξοδος τρόπος να το διορθώσεις
Pexels

Τα κίτρινα μαξιλάρια αποτελεί hot θέμα συζήτησης τελευταία, με τη συζήτηση να στρέφεται στο γιατί συμβαίνει και πώς να απαλλαγούμε από τους λεκέδες. Ευτυχώς, ένας ειδικός στο εν λόγω θέμα είναι «εδώ» για εμάς προσφέροντάς μας μία πανεύκολη λύση.

Συχνά παραπονιόμαστε για τους κίτρινους λεκέδες στα μαξιλάρια που μπορεί να φαίνονται αδύνατο να καθαρίσουν. Ευτυχώς, ένας ειδικός σε τέτοια θέματα μοιράστηκε τις κορυφαίες συμβουλές του για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το κοινό αυτό οικιακό πρόβλημα που εκτός από την υγείας μάς χαλάει και την αισθητική.

Πρόσφατα, ένας άνδρας άφησε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σαστισμένους αφού παραδέχτηκε ότι κοιμάται στο κιτρινισμένο μαξιλάρι του -και αυτή η παραδοχή του πυροδότησε μια συζήτηση στο διαδίκτυο. Ο έντονος διάλογος ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο όταν ο Cam Thomson μοιράστηκε μια εικόνα του φθαρμένου και κιτρινισμένου μαξιλαριού του στο X, πρώην Twitter. Στην ανάρτησή του είπε χαρακτηριστικά: «Η κοπέλα μου είναι θυμωμένη μαζί μου γιατί της αποκάλυψα το Κίτρινο Μαξιλάρι. Παιδιά, είμαι σίγουρος ότι όλοι γνωρίζετε ότι αυτό το πράγμα είναι μαγικό».

Το ξύδι είναι το μυστικό για να καθαρίσεις το σφουγγάρι κουζίνας

Αυτή η επιλογή προκάλεσε στην αρχή κριτική από τη φίλη του, η οποία όμως τελικά υπερασπίστηκε με πάθος την απόφασή του να κολλήσει με το ξεθωριασμένο μαξιλάρι του αντί να το αντικαταστήσει. Καθώς η ανάρτηση κέρδισε γρήγορα έλξη στα κοινωνικά δίκτυα, έγινε γρήγορα ένα καυτό θέμα συζήτησης, με χιλιάδες χρήστες να συμμετέχουν σε μια έντονη συζήτηση σχετικά με τη νομιμότητα της επιλογής του Cam έναντι των αντιρρήσεων της κοπέλας του.

Ο Fabio Perrotta, Διευθυντής Αγοράς στο Dreams, προσέφερε την άποψή του σχετικά με το πότε πρέπει να πλένονται ή να αντικαθίστανται τα μαξιλάρια και εξήγησε τον αηδιαστικό λόγο για τον οποίο τα μαξιλάρια κιτρινίζουν -και ειδικότερα στους άνδρες.

Ο ειδικός είπε: «Η συζήτηση γύρω από τα κιτρινισμένα μαξιλάρια είναι ένα hot θέμα και είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη τόσο την άνεση όσο και την υγιεινή σε αυτή τη συζήτηση. Τα μαξιλάρια θα πρέπει ιδανικά να αντικαθίστανται ή να καθαρίζονται καλά, όταν δεν παρέχουν πλέον την απαραίτητη υποστήριξη για μια ξεκούραστη νύχτα ύπνοy. Το κιτρίνισμα των μαξιλαριών μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της συσσώρευσης ιδρώτα, ελαίων σώματος και ακάρεων. Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν μερικοί άλλοι λόγοι για τους οποίους τα μαξιλάρια μπορεί να κιτρινίζουν και οι άνδρες μπορεί να είναι πιο ευαίσθητοι λόγω των συνηθειών τους».

5 λάθη που κάνεις με την ηλεκτρική χύτρα και δεν πετυχαίνει το φαγητό

Στη συνέχεια, ο ειδικός πρόσθεσε: «Για παράδειγμα, τα προϊόντα περιποίησης των ανδρών, όπως το κερί μαλλιών ή τα προϊόντα styling, μπορούν να μεταφερθούν σε μαξιλάρια, οδηγώντας σε αποχρωματισμό. Επιπλέον, οι ορμονικές διαφορές μπορεί να παίζουν ρόλο -οι διακυμάνσεις στον ιδρώτα και τη σύνθεση του δέρματος μπορεί να επηρεάσουν τον ρυθμό χρώσης. Οι άντρες έχουν επίσης συνήθως τρίχες στο πρόσωπο, οι οποίες μπορούν να παγιδεύσουν έλαια και άλλες ουσίες, οδηγώντας ενδεχομένως σε περισσότερη μεταφορά στη μαξιλαροθήκη».

Ευτυχώς, υπάρχει ένας δωρεάν τρόπος για να διορθώσει κανείς το πρόβλημα -και είναι τόσο απλός όσο το να αφήνει το μαξιλάρι του στο φως του ήλιου. Ο Fabio εξήγησε: «Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποφευχθεί ή να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα. Μερικοί από τους αγαπημένους μου περιλαμβάνουν το να βάλετε το μαξιλάρι σας στον ήλιο για λίγες ώρες, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να το λευκάνετε και να το φρεσκάρετε με φυσικό τρόπο ή χρησιμοποιώντας χυμό λεμονιού ή μαγειρική σόδα για καθαρίστε τους λεκέδες. Επίσης, φροντίστε να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες καθαρισμού στο ατομικό σας μαξιλάρι».

pexels-cottonbro-studio-4108797.jpg