Πώς θα βάλεις σωστά τις αλυσίδες χιονιού στο αυτοκίνητό σου

Τσακιρίδου Χριστίνα
Πώς θα βάλεις σωστά τις αλυσίδες χιονιού στο αυτοκίνητό σου

Ο πιο εύκολος τρόπος για να βάλεις τις αντιολισθητικές αλυσίδες στο αυτοκίνητο.

Η κακοκαιρία «Avgi» βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας και σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που επικαιροποίησε η ΕΜΥ οι χαμηλές θερμοκρασίες θα πλήξουν και αρκετές περιοχές της Αττικής.

Η ψυχρή εισβολή θα αναγκάσει χιλιάδες οδηγούς να πάρουν προληπτικά μέτρα ασφαλείας αφού τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες κρίνονται απαραίτητες με το πρόστιμο, για όσους δεν είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες χιονιού ή χιονοκουβέρτες, να ξεκινάει από 80 ευρώ. Οι έλεγχοι που διενεργούνται από την ΕΛ.ΑΣ. σε ΙΧ ειδικά στα βόρεια προάστια της Αθήνας για αντιολισθητικές αλυσίδες είναι εντατικοί.

Πώς να βρεις τις σωστές αλυσίδες χιονιού

Αυτό που αγνοούν πολλοί οδηγοί είναι πως οι αλυσίδες χιονιού τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς του οχήματος. Σε εμπροσθοκίνητα οχήματα, οι αλυσίδες τοποθετούνται μόνο στους δύο μπροστινούς τροχούς.

https://www.instagram.com/p/C1zcTUtMQgB/

Σε περιπτώσεις οχημάτων με πίσω κίνηση, οι αλυσίδες τοποθετούνται αντίστοιχα στους πίσω τροχούς. Πάρε ένα σετ στις σωστές διαστάσεις για τα ελαστικά σου, το οποίο δεν θα είναι ούτε πολύ μικρό αλλά ούτε και πολύ μεγάλο.

Οι πετσέτες + 5 άλλα items που λανθασμένα αποθηκεύεις στο μπάνιο

Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζεις είναι το ακριβές μέγεθος του ελαστικού σου, ώστε να επιλέξεις τις σωστές αλυσίδες. Για να το βρεις ρίξε μια ματιά στο πλευρικό τοίχωμα των ελαστικών.

Πώς θα βάλεις τις αλυσίδες χιονιού

Άπλωσε την αλυσίδα στο οδόστρωμα και στη συνέχεια πέρασε το βασικό συρματόσχοινο από την εσωτερική πλευρά του τροχού. Τράβηξε προς τα πάνω τα δύο άκρα του συρματόσχοινου, «αγκαλιάζοντας» το ελαστικό.

Ένωσε στο σημείο επαφής. Ολοκλήρωσε την τοποθέτηση με το τέντωμα της αλυσίδας, που γίνεται περνώντας τη μία άκρη σε αντικριστή πλευρά και σφίγγοντας απέναντι. Κάνε έναν τυπικό επανέλεγχο και είσαι έτοιμη!

Στο παρακάτω video θα σου λυθεί κάθε απορία.

Πηγή κεντρικής: pexels.com