Ποια ρούχα πρέπει να διπλώσεις και το hack για να το κάνεις εξύπνα

Τσακιρίδου Χριστίνα
Ποια ρούχα πρέπει να διπλώσεις και το hack για να το κάνεις εξύπνα

Ο σωστός τρόπος για να διπλώσεις t-shirts, τζιν παντελόνια και όλα τα αγαπημένα σου fashion items.

Κάθε γυναίκα που διαθέτει μια ενημερωμένη γκαρνταρόμπα γνωρίζει καλά πως χρειάζεται σωστή οργάνωση-ταξινόμηση των ρούχων ώστε να έχεις εύκολη πρόσβαση σε αυτά.

Δεν σου κρύβω πως μέχρι πρότινος αρκετά ζευγάρια παπουτσιών καθώς και τα καλοκαιρινά μου ρούχα βρίσκονταν στο πατρικό, αφού το καινούριο μου σπίτι έχει μόνο δύο μεγάλες ντουλάπες.

Αν υπάρχει κάτι το οποίο έμαθα τα τελευταία χρόνια είναι πως το δίπλωμα των ρούχων δεν απαιτεί ιδιαίτερα skills και όταν γίνεται σωστά μπορεί να σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις πολύ ανεκμετάλλευτο χώρο.

Πώς να πλένεις σωστά και αποτελεσματικά τα παπούτσια σου στο πλυντήριο

Πώς θα διπλώσεις «έξυπνα» τα ρούχα

Τα ρούχα που πρέπει να διπλωθούν: Οι ειδικοί συνιστούν να διπλώνεις τις πιτζάμες και τα πρόχειρα-αθλητικά ρούχα καθώς καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο σε ένα συρτάρι ή ράφι. Επίσης τα μπλουζάκια, τα τζιν παντελόνια, τα σουτιέν, τα εσώρουχα και τα πουλόβερ είναι προτιμότερο να αποθηκεύονται διπλωμένα.

Τα ευαίσθητα ρούχα και αυτά που τείνουν να τσαλακώνονται εύκολα (π.χ. πουκάμισο) είναι καλύτερο να τοποθετούνται σε μια κρεμάστρα.

f1029b23-rouxa1.webp

T-shirts: Τοποθέτησε το μπλουζάκι σου με την μπροστινή μεριά προς τα κάτω σε μια επίπεδη επιφάνεια. Δίπλωσε τα μανίκια, τσακίζοντας στον ώμο. Στη συνέχεια δίπλωσε το t-shirt στη μέση ώστε το μπροστινό μέρος να κοιτάζει προς τα πάνω.

Τζιν παντελόνια: Αν θες να εξοικονομήσεις χώρο απόφυγε να τα τοποθετείς σε συρτάρια και προτίμησε ένα ράφι. Τοποθέτησε το τζιν σου σε μια επίπεδη επιφάνεια.
Δίπλωσέ το στη μέση κατά μήκος, πιέζοντας τον καβάλο για να σχηματίσεις μια μακριά γραμμή. Στη συνέχεια, δίπλωσε το τζιν στη μέση κατά πλάτος. Ξαναδίπλωσέ το σε τρίτα και τοποθέτησέ το κάθετα σε ένα ράφι.

Ωρίμασε τα αβοκάντο σε μόλις δύο λεπτά με το viral TikTok hack

Πουλόβερ: Ανάλογα με την πλέξη και την ύφανση του πουλόβερ, οφείλεις να κρίνεις αν πρέπει να κρεμαστεί ή να διπλωθεί, αν και το δίπλωμα είναι η πιο ασφαλής επιλογή. Στάσου όρθια και κράτησε το πουλόβερ. Δίπλωσε τα μανίκια το ένα προς το άλλο.
Στη συνέχεια, δίπλωσε το πουλόβερ στη μέση κατά πλάτος.

Κάλτσες: Οι περισσότερες από εμάς διπλώνουν λάθος τις κάλτσες με αποτέλεσμα να πιάνουν περισσότερο χώρο. Απλώστε το ζευγάρι, τοποθετώντας τη μία κάλτσα πάνω στην άλλη. Δίπλωσε στη μέση δύο φορές. Επένδυσε σε ένα κουτί με διαχωριστικά για να τοποθετήσεις τις κάλτσες μέσα στο συρτάρι.

Εσώρουχα: Όσον αφορά τα εσώρουχα, δεν χρειάζεται να είσαι τόσο επίμονη με το δίπλωμά τους. Δίπλωσε μόνο το κάτω μέρος και τοποθέτησέ τα στο συρτάρι.

Τι κρεμάστρες να επιλέξεις

Για τις ντουλάπες εισόδου όπου συνήθως κρεμάς τα πανωφόρια των επισκεπτών, προτίμησε ξύλινες κρεμάστρες καθώς είναι πιο στιβαρές, κομψές και ανθεκτικές. Για παντελόνια και κοστούμια, επένδυσε σε ειδικές κρεμάστρες που θα βρεις στην αγορά.

Αν έχεις μικρή ντουλάπα, οι αντιολισθητικές βελούδινες κρεμάστρες είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρεμάσεις τα ρούχα σου.

Πηγή κεντρικής: pexels.com