Πώς θα διώξεις την άσχημη μυρωδιά του τσιγάρου από το σπίτι

Τσακιρίδου Χριστίνα
Πώς θα διώξεις την άσχημη μυρωδιά του τσιγάρου από το σπίτι

Οι πιο εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι.

Κάθε φορά που έρχονται καλεσμένοι στο σπίτι δεν σου κρύβω πως με λούζει κρύος ιδρώτας στο άκουσμα της παρακάτω ερώτησης: «Καπνίζουμε στο σπίτι;».

Παρόλο που συγκαταλέγομαι στους περιστασιακούς καπνιστές (ηλεκτρονικού μεν τσιγάρου) η μυρωδιά του καπνού στο σαλόνι είναι ειλικρινά αφόρητη, ειδικά αν το σπίτι σου είναι μόλις 50 τετραγωνικά μέτρα.

Αν δεν θες να απογοητεύσεις τους φίλους σου και τους επιτρέπεις το κάπνισμα εντός του χώρου, είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να διώξεις τη δυσοσμία σε χρόνο Dt. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις τα πάντα.

Αυτό είναι το hack με το οποίο το μαρούλι θα παραμείνει τραγανό και φρέσκο για έξι εβδομάδες

Πώς θα διώξεις την μυρωδιά του τσιγάρου από το σπίτι

Μπαίνεις στο σπίτι και αισθάνεσαι ότι μυρίζει σαν τασάκι; Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν μερικές εύκολες αλλά αποτελεσματικές λύσεις για να διώξεις την τσιγαρίλα και να φέρεις άρωμα φρεσκάδας στον χώρο.

Πώς θα το κάνεις

Βήμα 1ο: Άνοιξε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες όση ώρα καθαρίζεις. Χρησιμοποίησε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ένα πανί για να σκουπίσεις όλες τις σκληρές επιφάνειες με διάλυμα λευκού ξιδιού το οποίο έχεις αναμείξει με ισόποσα μέρη ζεστού νερού.

1713355518813-900903955-katharisma3.jpg

Μπορείς επίσης αν ψεκάσεις τους τοίχους με ένα μείγμα από 1/2 φλιτζάνι αμμωνία, 1/4 φλιτζάνι ξύδι, 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και λίτρο ζεστό νερό. Καθάρισε σχολαστικά τοίχους, πόρτες, πόμολα, φωτιστικά, οροφές, ανεμιστήρα και οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με τον καπνό.

Βήμα 2ο: Στη συνέχεια επικεντρώσου στα ριχτάρια, το χαλί και την ταπετσαρία. Πασπάλισε τα πάντα με μαγειρική σόδα και άφησέ την να δράσει για μερικές μέρες. Μόλις η μαγειρική σόδα έχει απορροφήσει τη μυρωδιά, σκούπισε καλά τα υφάσματα με ηλεκτρική σκούπα.

Το πανέξυπνο hack για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα, μελάτα αυγά με μια εκπληκτική μέθοδο στο air fryer

Βήμα 3ο: Εξαέρωσε καλά τον χώρο αφήνοντας ανοιχτά παράθυρα και πόρτες για αρκετές ώρες. Αν έχεις ανεμιστήρα βάλτον σε λειτουργία για να επιταχύνεις τη διαδικασία.

Υπάρχει περίπτωση να μαγειρεύεις τα καρότα εντελώς λάθος- Η «μαγική» μέθοδος που τα κάνει «ζωγραφιά»

Aν η δυσοσμία παραμένει στον χώρο τοποθέτησε κάπου ένα μπολ με ξύδι (ή μηλόξυδο) και άφησέ το να απορροφήσει τις μυρωδιές. Διαφορετικά μπορείς να αγοράσεις την ειδική αρωματική άμμο σταχτοδοχείου που διατίθεται στην αγορά σε πολύ προνομιακή τιμή. Γέμισε το τασάκι με την άμμο και άφησέ το να «τραβήξει» την μυρωδιά του τσιγάρου.

Στο video που ακολουθεί θα δεις περισσότερα.

Πηγή κεντρικής: unsplash.com