Χρησιμοποιείς το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος λάθος όλη σου τη ζωή - Αυτός είναι ο σωστός τρόπος

Χρησιμοποιείς το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος λάθος όλη σου τη ζωή - Αυτός είναι ο σωστός τρόπος
Pexels

Μπορεί το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος να είναι ένα αρκετά εύχρηστο εργαλείο της κουζίνας που βοηθάει στο να μην κολλάνε τα τρόφιμα στο ταψί αλλά αποδεικνύεται ότι πολλοί από εμάς το χρησιμοποιούμε λανθασμένα. 

Το χαρτί ψησίματος, γνωστό και ως λαδόκολλα, δεν είναι και το πιο περίπλοκο πράγμα που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς στην κουζίνα. Χρησιμοποιείται κυρίως για να επενδύσει φόρμες για κέικ και φόρμες για ψωμί ώστε να μην κολλήσει η ευαίσθητη ζύμη στο μεταλλικό σκεύος. Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα με αυτό. Οι πιο ένθερμοι θαυμαστές της μαγειρικής πιθανότατα γνωρίζουν πως το να παραμείνει το χαρτί στη θέση του είναι κάπως αδύνατο καθώς κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Και αν το σκεφτούμε, η αλήθεια είναι πως σπάνια -ίσως ποτέ- δεν προσαρμόζεται όπως θα θέλαμε στα πλαϊνά του ταψιού.

Σύμφωνα τώρα με χρήστη του TikTok, αυτό συμβαίνει επειδή στην πραγματικότητα χρησιμοποιούμε λανθασμένα το χαρτί ψησίματος. Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να βεβαιωθούμε ότι το χαρτί μας εφαρμόζει τέλεια.

Πώς θα βράσεις τα κόκκινα πασχαλινά αυγά για να ξεφλουδίζονται εύκολα

Ειδικότερα, μια γυναίκα με το όνομα Brianna μοιράστηκε ένα βίντεο στο λογαριασμό της (@bjoyce777) στο οποίο εξηγεί ότι το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος λέγεται περγαμηνόχαρτο επειδή είναι «αποξηραμένο» και επομένως πρέπει να το βρέχουμε πριν το χρησιμοποιήσουμε.

«Δεν ακούτε το χαρτί περγαμηνής! Είναι αποξηραμένο!», στη συνέχεια το τσαλάκωσε και το πέρασε κάτω από τη βρύση ενώ αστειευόμενη αποκάλεσε το αποτέλεσμα «χαρτί απόσβεσης». Στη συνέχεια, έδειξε πώς το χαρτί εφαρμόζει τέλεια στο ταψί στο οποίο έχει τη ζύμη για το ψωμί λέγοντας: «Τώρα, θα κάνει τη δουλειά του γιατί δεν είναι πια ξεραμένο».

Ο κόσμος στα σχόλια έμεινε εμβρόντητος από την ανακάλυψη της Brianna, καθώς πολλοί είπαν ότι δεν είχαν σκεφτεί ποτέ πριν να βρέξουν το χαρτί ψησίματος. Ένα άτομο έγραψε: «Κάθε καταραμένη μέρα αυτή η εφαρμογή μού μαθαίνει κάτι», ενώ ένας άλλος χρήστης είπε: «Μόλις ανακάλυψα ότι χρησιμοποιούσα λανθασμένα τη λαδόκολλα σε όλη μου τη ζωή...».

Αποθηκεύεις το ψωμί λάθος -η σωστή μέθοδος το διατηρεί χωρίς μούχλα για 7 ημέρες περισσότερο

Άλλοι, ωστόσο, επεσήμαναν ότι μπορούμε να επιτύχουμε τον ίδιο στόχο χωρίς να βρέξουμε το χαρτί, καθώς μπορούμε απλώς να διπλώσουμε ή τσαλακώσουμε το χαρτί. Ένας user είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι απαραίτητο να βρέχετε το χαρτί. Για όσους ρωτάτε, πάρτε ένα στεγνό κομμάτι, τσαλακώστε το σε μια μπάλα και μετά ισιώστε το και θα απλωθεί με τον ίδιο τρόπο».

Υπήρξαν επίσης σχολιαστές που είπαν ότι δεν θα ακολουθήσουν το κόλπο καθώς «δεν λέει στο κουτί» να βρέξουμε το χαρτί πριν το χρησιμοποιήσουμε. Ωστόσο, ένα άρθρο στην ιστοσελίδα της Reynolds, μιας μάρκας που δημιουργεί χαρτί ψησίματος στις ΗΠΑ, αναφέρει ότι μπορούμε να «βρέξουμε ελαφρώς» το χαρτί για να μην γλιστράει όταν το χρησιμοποιούμε για να τοποθετήσουμε τη ζύμη.

pexels-tara-winstead-7110103.jpg