For the love of beer! Πίνεις εντελώς λάθος τη μπύρα και αυτή είναι η αλλαγή που πρέπει να κάνεις

For the love of beer! Πίνεις εντελώς λάθος τη μπύρα και αυτή είναι η αλλαγή που πρέπει να κάνεις
Pexels

Ειδικός μοιράστηκε τέσσερις συμβουλές για κορυφαία γευστική εμπειρία. 

Όσο η θερμοκρασία αυξάνεται, τόσο περισσότερο αυξάνεται και η επιθυμία για μια παγωμένη μπύρα μετά τη δουλειά ή κατά τη διάρκεια της πολυπόθητης εξόδου το σαββατοκύριακο παρέα με τους φίλους μας. Κάτι βέβαια που δεν μας έχει πάει στο μυαλό, είναι πως ίσως πίνουμε το αγαπημένο μας αλκοολούχο με λάθος τρόπο -μειώνοντας έτσι την απόλαυση που κατά τα λεγόμενα των ειδικών θα μπορούσε να εκτοξευτεί.

Όταν πρόκειται για κατανάλωση μπύρας, υπάρχουν πολλά λάθη που πιθανότατα κάνουμε, όπως το να την πίνουμε πολύ γρήγορα ή ακόμα και να την πίνουμε από το λάθος ποτήρι. Πώς μπορούμε λοιπόν να απολαύσουμε καλύτερα την μπύρα μας; Η Grace Daley, Senior Brand Manager της Cruzcampo στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζει ότι δεν θα πρέπει απαραίτητα να πίνουμε μπύρα στο κλασικό ποτήρι (pint) κάτι που πιθανότατα θα αναστατώσει πολλούς σκληροπυρηνικούς λάτρεις της μπύρας.

Το viral hack για να ξεφλουδίσεις και να πολτοποιήσεις τις πατάτες με μία μόνο κίνηση

Μιλώντας στο Femail, η Grace εξήγησε ότι η μπύρα σερβίρεται συχνά σε συμβατικό ποτήρι, για να διασφαλιστεί ότι «παραμένει κρύα» και ότι οι φυσαλίδες στο ποτό παραμένουν «ζωντανές» -σε αντίθεση με το ποτήρι pint.

pexels-elevate-1267309.jpg

Συνέστησε επίσης σε όσους αγαπούν να πίνουν μπύρες να πίνουν πιο «αργά», χρησιμοποιώντας «όλες τις αισθήσεις τους», ώστε να αντιμετωπίζουν την κατανάλωση της μπύρας ως εμπειρία, αντί να την πίνουν γρήγορα και να τη θεωρούν δεδομένη. Και, αν κάποιος θέλει να μοιάζει με «πραγματικό εμπειρογνώμονα», συνέστησε να πίνει μια γουλιά και να αφήνει τη γεύση «να γλιστράει στη γλώσσα από μπροστά προς τα πίσω».

Επιπλέον, η Grace προειδοποίησε ότι η μπύρα δεν πρέπει ποτέ να μπαίνει στην κατάψυξη και ότι επίσης δεν πρέπει να διατηρείται σε άμεσο ηλιακό φως ώστε να μην επηρεαστεί η γεύση της.

Αποκάλυψε επίσης ότι ενώ μπορεί να σκεφτόμαστε αυτόματα το συνδυασμό κρασιού με φαγητό, η μπύρα μπορεί επίσης να συνδυαστεί με νόστιμα γεύματα όπως για παράδειγμα με το κρέας και τις μακαρονάδες.

Σου έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό; 6 τρόποι για να σώσεις την κατάσταση

Το λάθος που κάνουμε με το κρασί και 20/20 hack

Αποδεικνύεται ότι πίνουμε επίσης λάθος το κρασί και ότι θα πρέπει να ακολουθήσουμε το «20/20 hack» για μια εντελώς καλύτερη γευστική εμπειρία. Η Heather Muriello, μια ειδικός σε θέματα αλκοόλ με έδρα τη Νέα Υόρκη, μοιράστηκε στο Instagram ένα πολύτιμο tip αναφορικά με το πώς μπορούμε να πάμε στο επόμενο level την απόλαυση του κρασιού. «Έχετε ακούσει για τον κανόνα 20/20 για το κρασί;», έγραψε στη σελίδα της @winefarer και είπε σχετικά:

«Μάθετε αυτόν τον κανόνα 20/20 που αλλάζει το παιχνίδι στο κρασί. Κρυώστε τα κόκκινα σας στο ψυγείο 20 λεπτά πριν τα σερβίρετε για να απελευθερώσετε τις περίπλοκες γεύσεις τους, ενώ αφήνετε τα λευκά να ξεκουραστούν εκτός ψυγείου για 20 λεπτά για να αποκαλύψουν το πλήρες γευστικό πακέτο τους και τη λαμπερή τους οξύτητα».

Δες αναλυτικά εδώ: Ο λόγος που πίνεις με εντελώς λάθος τρόπο το κρασί και το 20/20 hack για μέγιστη γευστική εμπειρία

pexels-elevate-1267693.jpg