Πώς να αντικαταστήσετε τα πανάκριβα καθαριστικά με κάτι φυσικό!

Πώς να αντικαταστήσετε τα πανάκριβα καθαριστικά με κάτι φυσικό!

Το ξύδι φυσικά!

Το ξύδι είναι ένα οικονομικό και φιλικό στο περιβάλλον καθαριστικό προϊόν. Μπορείτε να προμηθευτείτε από τα σούπερ μάρκετ ξύδι σε μεγάλες συσκευασίες γιατί όπως θα δούμε παρακάτω θα μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε σε χίλιες δυο δουλειές. Όλες το ξέρουμε. Το μόνο που μας ενοχλεί είναι η μυρωδιά του. Η μυρωδιά του λευκού ξυδιού όμως, μπορεί κάλλιστα να γίνει άρωμα καθαριότητας. Το λευκό ξύδι έχει εκατοντάδες χρήσεις: απορροφά τις μυρωδιές, διαλύει το λίπος και τα υπολείμματα καθαριστικών με βάση το σαπούνι, διαλύει τα άλατα. Επιπλέον δρα σαν αντιμικροβιακό καθώς το οξικό οξύ του σκοτώνει την μούχλα, τα βακτηρίδια και τα μικρόβια.

woman-cleaning-window

Το ξύδι έχει άπειρες χρήσεις, όπως:

-Σε περιοχές που το νερό είναι «σκληρό» το ξύδι αποτελεί καθημερινό σύμμαχο στον πόλεμο των αλάτων στις βρύσες και των λεκέδων στον ανοξείδωτο νεροχύτη.
-Ψεκάστε ξύδι στην χλιαρή (όχι καυτή) σχάρα της ψησταριάς και θα εκπλαγείτε με την ευκολία που θα μπορέσετε μετά να αφαιρέσετε τα λίπη και τα υπολείμματα κρέατος που έχουν μείνει πάνω της.
-Βοηθά τα πλακάκια στο μπάνιο σας να είναι αστραφτερά αλλά τα καθαριστικά αφήνουν σκιές όταν στεγνώνουν. Το ίδιο και στα υπολείμματα σαμπουάν, σαπουνιού ή αφρόλουτρου. Η λύση και πάλι είναι να τα περάσετε με ένα πανί βουτηγμένο σε ξύδι.
- Η τακτική συντήρηση της πλάκας του ατμοσίδερου, καθαρίζοντάς την με καθαρό ξύδι, θα απομακρύνει τα άλατα του νερού ακόμη κι αν χρησιμοποιείτε απιονισμένο, αυξάνοντας τον χρόνο ζωής της συσκευής.
-Αν καθαρίζετε τα παιχνίδια του μωρού σας με κάποιο χημικό καθαριστικό, το σίγουρο είναι ότι τα υπολείμματα του καθαριστικού θα καταλήξουν στο στόμα του παιδιού σας. Αντιθέτως, αν τα καθαρίζετε με καθαρό ξύδι αραιωμένο με νερό τρίβοντάς τα με μια οδοντόβουρτσα, θα είστε απολύτως ήσυχη ότι το μικρό σας αγγελούδι δεν θα καταπιεί κάποιο δηλητήριο.
-Αν τα χρυσαφικά σας έχουν χάσει την λάμψη τους, βουτήξτε τα σε καθαρό ξύδι για 15-20 λεπτά και θα τα δείτε να «ξαναζωντανεύουν». Μην ξεχνάτε να τα ανακινείτε τακτικά όσο τα έχετε μέσα στο ξύδι για να λάμψουν από όλες τους τις πλευρές. Προσοχή: Μην χρησιμοποιείτε ξύδι σε κοσμήματα που έχουν αληθινά μαργαριτάρια και οπάλινες πέτρες.
-Αν το σημάδι που αφήνει το νερό στα βάζα είναι για εσάς τόσο εκνευριστικό, όσο και για μένα, η μοναδική λύση για να αφαιρεθεί αυτό το άσχημο στρώμα από άλατα είναι να φτιάξετε ένα μείγμα από νερό και ξύδι σε ίσες αναλογίες και να αφήσετε το βάζο να καθαρίσει.
-Τα λουλούδια στο βάζο θα «ζήσουν» πολύ περισσότερο αν στο νερό τους, προσθέσετε μια κουταλιά ζάχαρη και μια κουταλιά ξύδι.

6a00d8341bf67c53ef0168ea6966f3970c-320wi

-Μια κουταλιά ξύδι στον ειδικό χώρο του μαλακτικού θα αφαιρέσει τις μυρωδιές από τα ρούχα αλλά και θα διατηρήσει τον κάδο του πλυντηρίου απαλλαγμένο από άλατα για πολύ περισσότερο χρόνο.
-Για την συντήρηση του πλυντηρίου μπορείτε σε τακτά χρονικά διαστήματα να βάζετε το πλυντήριο στο σύντομο πρόγραμμα, βάζοντας στην θήκη του απορρυπαντικού, ένα φλυτζάνι ξύδι και να το βάζετε σε λειτουργία χωρίς ρούχα μέσα.
- Βάλτε ένα μπολ με νερό και ξύδι σε ίσες αναλογίες στον φούρνο μικροκυμάτων και θέστε σε λειτουργία τον φούρνο για να βράσει το μείγμα. Στη συνέχεια με ένα πανί καθαρίστε τον φούρνο από υπολείμματα φαγητών.
- Ρίξτε αποβραδίς μια κούπα ξύδι στην λεκάνη της τουαλέτας. Το πρωί καθαρίστε την λεκάνη με σφουγγάρι ή το βουρτσάκι της τουαλέτας και τραβήξτε το καζανάκι. Λεκάνη θα λάμψει.
- Ψεκάστε με ξύδι τα πόμολα στις πόρτες για να σκοτώσετε τα μικρόβια. Σκουπίστε τα στη συνέχεια με ένα στεγνό πανί.
- Βουτήξτε μια παλιά οδοντόβουρτσα σε ξύδι και τρύψτε το ανοιχτήρι για το γάλα και τις κονσέρβες. Θα τα απαλλάξετε από υπολείμματα και τα μικρόβια που φιλοξενούν.

eufot-vinegar-afΠροσοχή κατά τη χρήση
- Μην αναμυγνείετε ξύδι με προϊόντα που περιέχουν αμμωνία καθώς μπορεί να δημιουργηθούν επικίνδυνες αναθυμιάσεις.
- Μην χρησιμοποιείτε ξύδι σε μαρμάρινες επιφάνειες καθώς μπορεί να καταστρέψει την επιφάνεια.

DPG Network