Πως να καθαρίσετε τα ασημένια σας κοσμήματα και διακοσμητικά, εύκολα και γρήγορα!

Πως να καθαρίσετε τα ασημένια σας κοσμήματα και διακοσμητικά, εύκολα και γρήγορα!

Όσο εύκολα μαυρίζουν, άλλο τόσο εύκολα εμείς μπορούμε να τα καθαρίζουμε..

Είναι αλήθεια, τα ασημικά και τα ασημένια κοσμήματα μαυρίζουν πανεύκολα. Είναι ενοχλητικό να θες να βάλεις το ασημένιο σου κολιέ και να το βρίσκεις μαυρισμένο. Η λύση είναι απλή: καθαρισμός! Οι τρόποι είναι απλοί και αν τους ακολουθήσετε θα δείτε πάλι τα αγαπημένα σας αντικείμενα να λάμπουν ξανά.

1. Με οδοντόκρεμα! Απλά τρίψτε τα με ένα μαλακό πανάκι στο οποίο έχετε βάλει οδοντόκρεμα και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Θα δείτε αμέσως τα ασημικά σας να λάμπουν.

2.Με σόδα ή αλάτι και αλουμινόχαρτο! Γεμίστε ένα μπωλ ως τη μέση, με ζεστό νερό και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα ή αλάτι. Κόψτε το αλουμινόχαρτο σε λωρίδες και τοποθετήστε τες μέσα στο νερό. Το αλουμινόχαρτο σε συνδυασμό με το νερό και το αλάτι λειτουργούν ως μαγνήτης για τους μαύρους λεκέδες. Προσθέστε τα ασημένια αντικείμενά σας μέσα στο νερό για μερικά λεπτά και έπειτα σκουπίστε τα με ένα μαντήλι. Αμέσως θα παρατηρήσετε ότι το μαύρισμα έχει εξαφανιστεί

3.Με σκέτη μαγειρική σόδα! Βρέξτε ένα μαλακό πανί με νερό και βάλτε πάνω μαγειρική σόδα. Τρίψτε καλά τα αντικείμενα που θέλετε και θα τα δείτε να ξεμαυρίζουν σιγά σιγά. Τέλος ξεπλύνετέ τα με χλιαρό νερό.

- Mην ξεχνάτε να τα καθαρίζετε ανα τακτά χρονικά διαστήματα.

Διαβάστε ακόμα:

Τρεις τρόποι για να διατηρήσετε τα φρέσκα λουλούδια

Πώς να κάνετε τα παπούτσια σας αδιάβροχα

Πώς να σιδερώσετε τα μεταξωτά σας ρούχα