Πώς θα διαλέξετε την σωστή γόβα;

Τι πρέπει να προσέξετε για να μην σας μείνει το παπούτσι στο ράφι

Και ποιος δεν κοιτάει τις γυναίκες στα... πόδια όταν κάνουν μία βραδινή εμφάνιση; Οι ψηλοτάκουνες γόβες, άλλωστε, είναι σύμβολο της θηλυκότητας.

Ξέρετε όμως ποιες από όλες αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο σας ταιριάζουν; Αν όχι, μάθετε ποιες είναι κατάλληλες για να μην σας κουράζουν και να μπορείτε έτσι να τις φοράτε με περισσότερη άνεση.

Ποιο είναι το σωστό μέγεθος
Προτού δοκιμάσετε ένα ζευγάρι, πρέπει να θυμάστε ότι τα πόδια σας είναι πάντα πρησμένα τις απογευματινές ώρες. Γι' αυτό είναι καλό, όταν πηγαίνετε για παπούτσια, να πηγαίνετε το απόγευμα για να βλέπετε έτσι πως θα είναι επάνω σας.

Τι κλίση έχει το τακούνι
Πρέπει το τακούνι να έχει τη σωστή κλίση ώστε το κέντρο βάρους να ισορροπεί με το σώμα. Έτσι, εκτός από σταθερότητα θα αποκτήσετε και άνεση στο περπάτημα. Πέρα όμως από την κλίση του τακουνιού, σημαντικό ρόλο παίζει και η φιάπα, δηλαδή η υπερυψωμένη σόλα στο μπροστινό μέρος της γόβας.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι κάποια παπούτσια έχουν εσωτερικά τη φιάπα και κάποια άλλα εξωτερικά. Το θετικό πάντως είναι ότι εάν για παράδειγμα το τακούνι σας έχει ύψος 12 εκατοστών και η φιάπα 3 εκατοστών, εσείς νιώθετε το περπάτημα στα 9 εκατοστά. Γι' αυτό τα παπούτσια που δεν έχουν φιάπα, είναι πιο κουραστικά.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς θα προετοιμάσετε τα πόδια σας για να αντέξουν την αποψινή ολονυχτία στα ψηλοτάκουνα

Πώς να προστατευτείτε από το κρύο!

Πώς να εκμεταλλευτείτε τα καλλυντικά σας στο έπακρο εν μέσω κρίσης

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ