Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων σας

Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων σας

Απομακρύνετε υπολείμματα και κάντε το εσωτερικό του σαν καινούργιο, εύκολα και γρήγορα!

Εάν έχετε λίγο καιρό να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων σας θα έχετε προσέξει ότι στα τοιχώματά του υπάρχουν υπολείμματα τροφών, τα οποία είναι αδύνατον να μετακινηθούν, αφού έχουν σκληρύνει. Ο καλύτερος τρόπος να τα απομακρύνετε είναι ένα «ατμόλουτρο» στο εσωτερικό της συσκευής, με ξύδι, που έχει απολυμαντικές ιδιότητες. Για να το κάνετε, θα χρειαστείτε:

Ένα μικρό μπολ, κατάλληλο για τον φούρνο μικροκυμάτων
Μία οδοντογλυφίδα ή ένα ξυλάκι για ανακάτεμα
Ξύδι
Νερό
Ένα σφουγγάρι

Οδηγίες:
Στο μπολ βάλτε ίσες ποσότητες ξυδιού και νερού. Οι ποσότητες που θα βάλετε είναι ανάλογες της ώρας που θέλετε να αφήσετε τον ατμό του διαλύματος να δράσει. Μισό φλιτζάνι από τα δύο είναι μία αρκετά καλή ποσότητα αλλά, εάν χρειάζεται πιο βαθύ καθάρισμα βάλτε ένα και ένα φλιτζάνι.

Μέσα στο διάλυμα βάλτε την οδοντογλυφίδα ή το ξυλάκι για ανακάτεμα. Αυτό είναι ένα προληπτικό βήμα που δεν είναι απαραίτητο για όλους, αλλά ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο της «έκρηξης» του διαλύματος μέσα στον φούρνο.

Βάλτε τον φούρνο σε λειτουργία, στην υψηλότερη θερμοκρασία, και αφήστο το μπολ μέσα για 5- 10λεπτά, ανάλογα με το πόσο βρώμικο είναι το εσωτερικό του. Όταν περάσει ο χρόνος, μην το ανοίξετε κατευθείαν, αλλά αφήστε το μπολ μέσα για 2- 3 λεπτά, για να βγάλει όσο περισσότερους ατμούς γίνεται.

Ανοίξτε τον φούρνο, βγάλτε το μπολ (προσοχή, σε αυτό το σημείο πρέπει να είναι πολύ ζεστό) και βουτήξτε το σφουγγαράκι μέσα στο διάλυμα. Με αυτό περάστε τα τοιχώματα του φούρνου σας.

Διαβάστε ακόμα:
Ένα tip καθαρισμού που οι νέες μαμάδες θα λατρέψουν
Πώς να κάνετε τα ξύλινα έπιπλα του σπιτιού σας σαν καινούρια
Κάντε τις κατσαρόλες σας σαν καινούργιες