Πώς πρέπει να καθαρίζονται σωστά τα εργαλεία ομορφιάς μας;

Πώς πρέπει να καθαρίζονται σωστά τα εργαλεία ομορφιάς μας;

Οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής που εξασφαλίζουν την ομορφιά μας

Είτε πρόκειται για την κουζίνα, κρεβατοκάμαρα ή το μπάνιο, θέλετε να έχετε μια καθαρή βάση για τις θερμές μέρες του καλοκαιριού που οι εστίες μικροβίων πολλαλασιάζονται ιδίως όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα και τα μαλλιά μας. Με αυτό κατά νου, πρέπει να μεριμνήσετε για τον καθαρισμό των εργαλείων ομορφιάς σας και του νεσεσέρ. Εκτός από το να διατηρείται τα πράγματα καθαρά και χωρίς βακτηρίδια υπάρχουν συμβουλές για να κρατήσετε τα εργαλεία ομορφιά σας σε άριστη κατάσταση:

1.Tσιμπιδάκια φρυδιών: Συχνά η λαβίδα μας θαμπώνει από δαχτυλιές και λιπαρότητα, γεγονός που καθιστά δύσκολο να τραβάμετις μικρές τρίχες. Χρησιμοποιώντας μια λίμα ή γυαλόχαρτο για να ακονίσετε τσιμπιδάκι σας, τα άκρα θα γίνουν σαν καινούρια.

2. Hairspray: Καμιά φορά η λακ ή ο αφρός, ή τελοσπάντων το σπρέυ βουλώνει την τρύπα ή το στόμιο του δοσομετρητή και δεν βγαίνει το υλικό. με λίγο βαμβάκι και μία λοσιόν ντεμακιγιάζ, το καθαρίζετε!

3. Ψαλίδι για βλεφαρίδες: Πάρτε ένα βαμβάκι με προϊόν μακιγιάζ και σκουπίστε για να αφαιρέσετε το υπόλειμμα από την μάσκαρα σας που έμεινε πάνω στο ψαλίδι. Τα μαξιλαράκια από καουτσούκ θα πρέπει επίσης να αντικατασταθούν.

4. Πινέλα Μακιγιάζ: Πάρτε παιδικό σαμπουάν ή ήπιο σαπούνι και πλύνετε τα με ζεστό νερό ακουμπώντας τα σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν, ώστε να μην παραμορφωθεί το σχήμα της βούρτσας.

5. Βαζάκια, δοχεία και νεσεσέρ για τα καλλυντικά μας. Μαζεύουν σκόνη και μικρόβια. Τα πλένουμε όπως ακριβώς και τα πιάτα μας.

6. Oι λίμες πρέπει να αντικαθίστανται περίπου κάθε τρεις μήνες. Βάλτε κάθε άλλο εργαλείο νυχιών (νυχοκόπτες, ψαλιδάκια) σε ένα αντι-βακτηριακό διάλυμα σαπουνιού για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν.

7. Βούρτσες μαλλιών: Χρησιμοποιήστε μια ευρεία οδοντωτή χτένα- για να περάσει από μέσα, τραβώντας όλες τις τρίχες, μουλιάστε τη κατόπιν σε σαμπουάν και στη συνέχεια αφήστε τη να στεγνώσει ανάποδα σε μια πετσέτα.

8. Ξύστρα: Για να διατηρήσετε τη λεπίδα αιχμηρή, ξεβιδώστε το εσωτερικό ξυράφι και τρίψτε τη αντίθετα με ένα μαχαίρι!

9. Πιστολάκι: Μετά την αποσύνδεση, πάρτε μια στεγνή οδοντόβουρτσα και περάστε τη πάνω από την σχισμή στο πίσω μέρος. Όταν το πιστολάκι ρουφάει αέρα μαζεύει χνούδια και σκόνη από το χώρο μας.

10. Σίδερο για ίσιωμα: Για να απαλλαγείτε από το μαύρο λίπος που μοιάζει με κάψιμο στο εργαλείο styling σας, σκουπίστε ελαφρά τις πλάκες με αλκοόλ, σόδα, ή ασετόν, ενώ είναι ζεστό και στην πρίζα.

Διαβάστε ακόμη:

Αποκτήστε το πιο αστραφτερό χαμόγελο με αλάτι και λεμόνι ή μάτια χωρίς κύκλους με τσάι!

Τα 2 top tips της παραλίας: Πώς να διατηρήσετε τα αναψυκτικά σας δροσερά χωρίς ψυγείο και πώς να διώξετε μακριά τις σφήκες