Έξυπνα μικρά tips για summer dinner στην αυλή!

Έξυπνα μικρά tips για  summer dinner στην αυλή!

Επιστρατεύστε λεμόνια, μανταλάκια, χάρτινες τσάντες και πολύ φαντασία

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και τι πιο ωραίο απο το να οργανώσετε ένα όμορφο summer dinner στην αυλή ή στην ταράτσα σας! το μόνο που χρειάζεστε είναι φαντασία και βέβαια την βοήθειά μας γιατί με την...πινελιά μας θα κάνετε τη διαφορά. τα περισσότερα πράγματα που χρειαζόμαστε σίγουρα τα έχετε στο σπίτι σας.

Επιστρατεύουμε λεμόνια, ξύλινα ή πλαστικά σερβίτσια και πιατάκια. Μανταλάκια. Χάρτινες σακούλες από καταστήματα που σίγουρα τις κρατάτε και εσείς μέσα στις ντουλάπες σας και δείτε πόσο εύκολα θα διακοσμήσετε το τραπέζι σας.

Τα ξύλινα ή πλαστικά μαχαιροπίρουνα είναι απαραίτητα

α. για να μην πλένετε μετά

και

β. μπορείτε να πιάσετε με ξύλινα μανταλάκια όπως στη φωτογραφία για να μην σας τα πάρει ο αέρας.

Τα λεμόνια θα μας χρησιμεύσουν για δυο πράγματα.

α. για να γράψουμε πάνω το όνομα του καλεσμένου για να κάτσει στη θέση του

και

β. τις λεμονόκουπες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σας πιατάκι για να σερβίρετε το παγωτό στο τέλος

Με τις χάρτινες σακούλες θα φτιάξουμε ανθοδοχεία- καλαθάκια! Πως;

Οπως θα δείτε και στη φωτογραφία πολύ απλά κόβοντας δυο ορθές γωνίες από την μια και από την άλλη πλευρά της σακούλας σχηματίζετε το χέρι του καλαθιού και απλά μετά θα βάλετε λουλούδια μέσα σε αυτά.

Όσο για το αν θα βάλετε τραπεζομάντιλο ή όχι στο τραπέζι σας. Προτείνουμε να μην το κάνετε εκτός αν θέλετε να το διπλώσετε τόσο πολύ ώστε να γίνει πολύ λεπτό και να το ρίξετε από τη μια από τη μια κεφαλή του τραπεζιού στην άλλη και δώσει τη δική του νότα.

Α! Και μην ξεχάσετε στο τέλος να προσφέρετε πετσετούλες, τυλιγμένες και δεμένες με πράσινη κορδέλα και φέτες λεμονιού πάνω σε δίσκο, για να καθαρίσουν τα χέρια τους. Θα τους αφήσετε άφωνους.

Προσοχή με τα λεμόνια και γενικότερα το κίτρινο καλό θα είναι να παίξετε χρώματα όπως το πράσινο.

Καλή επιτυχία!