Feng Shui: Ενεργειακός καθαρισμός στο σπίτι σου

Feng Shui: Ενεργειακός καθαρισμός στο σπίτι σου

Όπως το σώμα μας, έτσι και το σπίτι μας χρειάζεται ενεργειακό καθάρισμα

Κάνεις yoga, pilates, διαλογισμό. Φροντίζεις το σώμα σου να είναι καθαρό, γεμάτο ενέργεια.Το σπίτι σου όμως; Αν είχε στόμα σίγουρα θα σου ζητούσε ένα καλό ενεργειακό spa.
Βοήθησέ το για να στο ανταποδώσει. Τι μπορείς να κάνεις;Ακολούθησε τις συμβουλές μου και δεν θα χάσεις.

Άσε το μπάνιο με τα κορίτσια για σήμερα. Βάλε δυνατή μουσική και την στολή εργασίας και ξεκίνα. Δες το και σαν hot yoga. Θα ιδρώσεις, θα αποβάλεις τοξίνες και μετά θα νιώθεις ανάλαφρη.Ξεκίνα με ένα καλό καθάρισμα. Καλό όμως. Τράβηξε καναπέδες, κρεβάτια, ψυγείο. Καθάρισε καλά πίσω από έπιπλα, πάρε τις γωνίες ( τι σε μάθαινε η μαμά σου τόσα χρόνια;). Μην τεμπελιάζεις. Κάνε πορτοπαράθυρα, κατέβασε κουρτίνες και φρεσκάρισε τες.Κάνε ένα καλό ξεσκόνισμα στους πίνακες και τα έπιπλα.

Βγάλε τα φίλτρα του air condition και ξέπλυνε τα. Μετά ρίξε επάνω τους μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο ή λεβάντα που διώχνει και την αρνητική ενέργεια από τον χώρο. Σφουγγάρισε ρίχνοντας μέσα στο νερό επίσης λίγο λεβάντα.Πέταξε οτιδήποτε είναι χαλασμένο και σπασμένο. Αν αυτό είναι αδύνατο (είμαστε κοριτσάκια και έχουμε συναισθηματικούς δεσμούς με μερικά αντικείμενα) τότε αποθήκευσε τα σε μια κούτα και ανέβασε τη στο πατάρι ή βάλε την στην αποθήκη. Ρίξε μια ματιά στους πίνακες που έχεις στο σπίτι σου. Είναι καιρός να ξεκρεμάσεις μια για πάντα: ένα έρημο σπίτι, μια φουρτουνιασμένη θάλασσα, μια γυναίκα μόνη, ένα παγόβουνο και άλλες παρόμοιες εικόνες.

Αντίθετα προμηθεύσου με φωτογραφίες, εικόνες, πίνακες με θετικά στοιχεία. Στο υπνοδωμάτιο κρέμασε ένα ζευγάρι, δύο πουλιά, οτιδήποτε σου θυμίζει αγάπη και συντροφικότητα. Και όχι νερά. Στο υπνοδωμάτιο είναι καλό να τα αποφεύγουμε. Στην τραπεζαρία και την κουζίνα ταιριάζουν εικόνες όπως φρούτα, καρποί, ένα τραπέζι γεμάτο φίλους, κάτι που να δηλώνει αφθονία και χαρά. Στο καθιστικό επειδή εκεί κάθεσαι για να χαλαρώσεις, τοποθέτησε όμορφα τοπία που σε ταξιδεύουν, σε ηρεμούν ή σε χαροποιούν. Ένα ηλιοβασίλεμα, μια πόλη τραβηγμένη από ψηλά, ένα σπίτι με κήπο, μια παραλία, ζώα, οτιδήποτε σε κάνει να ταξιδεύεις κοιτώντας το.

Ρίξε ένα ξεκαθάρισμα στα περιοδικά ή τα βιβλία σου που συσσωρεύονται δίπλα στον καναπέ ή το κρεβάτι σου. Φρόντισε τα φυτά σου, πλύνε τα μπαλκόνια σου. Πέταξε τα λιωμένα κεριά και τα αποξηραμένα λουλούδια. Τέλος άναψε ένα στικ με το αγαπημένο σου άρωμα και άφησε το να αρωματίσει το χώρο, όπως ακριβώς κάνεις και με το άρωμα στο καθαρό σώμα σου. Φρόντισε το σπίτι σου και θα στο ανταποδώσει.

Διαβάστε ακόμη:

Feng Shui: Πώς θα κάνουμε τις διακοπές μας πιο όμορφες;

Πώς επηρεάζουν τα χρώματα το χώρο μας;