Αν θες ένα πιο φωτεινό και cosy σπίτι, μην κάνεις ΠΟΤΕ αυτό το λάθος

Ερμιόνη Σαρρή
Αν θες ένα πιο φωτεινό και cosy σπίτι, μην κάνεις ΠΟΤΕ αυτό το λάθος

Το λευκό είναι ένα από τα πιο ωραία χρώματα που μπορεί να επιλέξει κανείς για τους τοίχους του σπιτιού του. Είναι ίσως η πιο ασφαλής επιλογή και πάντοτε εντός μόδας. Οι τάσεις έρχονται και φεύγουν, το λευκό όμως υπάρχει πάντα στο top 5 των επιλογών μας.

Οι λευκοί τοίχοι δείχνουν τους χώρους πιο φωτεινούς, πιο χαρούμενους και πιο μεγάλους. Ποιο είναι όμως το μεγάλο μας λάθoς;

3bfca9440c123db2983d0a65ddd50128

Όποτε κάνουμε κάποια ανακαίνιση ή απλά θέλουμε να «φρεσκάρουμε» τους χώρους μας, επιλέγουμε στην τύχη ένα απλό λευκό χρώμα για τους τοίχους. Είναι η πιο γρήγορη επιλογή αλλά δυστυχώς το λευκό δεν είναι μόνο ΕΝΑ.

c4438b82bb9c20632756198eb382d9c7

Οι αποχρώσεις του είναι πολλές και πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικές αν θέλουμε να έχουμε ένα «ζεστό» και φωτεινό σπίτι. Ίσως θα έχεις προσέξει πως σε μερικά σπίτια η «κορνίζα» από τα κουφώματα των παραθύρων ή κάποιας πόρτας έχουν έντονη διαφορά από αυτή των τοίχων. Για αυτό προσοχή, μην αγοράζεις στο κουτουρού έναν κουβά με λευκή μπογιά.

Να θυμάσαι, πως οι πλευρές που δεν έρχονται σε επαφή με το φως του ηλίου, θέλουν μία πιο φωτεινή εκδοχή του χρώματος. Αντίθετα, οι τοίχοι που φωτίζονται αρκετά από τις ηλιαχτίδες του ηλίου, πρέπει να είναι πιο ματ.