Ο πολυέλαιος της διάθεσής σας

Ο πολυέλαιος της διάθεσής σας

Η Ισλανδία επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, με ένα υπέροχο αντικείμενο design που, μεταξύ άλλων, συμβαδίζει με την εκάστοτε διάθεσή σας.

Το όνομα αυτού Ornametrica, όπου Ornametrica η σύζευξη των λέξεων «ornament» και «geometric», «διακοσμητικό» και «γεωμετρικό», δηλαδή. Και είναι οι δύο καλύτερες λέξεις για να περιγράψουν αυτόν τον μοναδικής αισθητικής πολυέλαιο, των Ισλανδών σχεδιαστών Aleksej Iskos και Adalsteinn Stefansson. Η επιλογή των υλικών, το «καθαρό» σχέδιό του και η γεωμετρία που το χαρακτηρίζει, συντελούν στη δημιουργία ενός εντελώς ξεχωριστού φωτιστικού.

Το πρώτο του ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι το μέγεθός του. Ο κάθε πολυέλαιος είναι κατασκευασμένος από «κλαδιά» που συνδέονται και η διάμετρος του καθορίζεται από το μέγεθος και την απόσταση μεταξύ τους. Για την δημιουργία του «Ornametrica», οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν μια ενιαία ενότητα και τη συνέδεσαν με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζει τη μορφή ενός λουλουδιού με ανοιχτά πέταλα. Η γεωμετρική αρχή που χρησιμοποιήθηκε για να συνδέσει τα πέταλα, επιτρέπει στην συστολή και τη διαστολή τους, έτσι ώστε η διάμετρος του πολυελαίου να μπορεί να αλλάξει από μικρή (84εκ.) σε μεγάλη (118εκ.).

Η δεύτερη ιδιαιτερότητά του είναι το σχήμα. Όταν η διάμετρος αλλάζει, αλλάζουν και η ευθυγράμμιση των ενοτήτων, και αυτό αλλάζει το σχήμα των πετάλων. Όταν ο πολυέλαιος είναι εντελώς ανοιχτός, τα πέταλα μοιάζουν με συνυφασμένα κλαδιά που σχηματίζουν έναν μεγάλο κύκλο, ενώ, όσο πιο κλειστός είναι ο πολυέλαιος, τόσο περισσότερο αυξάνονται τα ελλειπτικά σχήματα των ενοτήτων, με αποτέλεσμα το περίγραμμα του πολυέλαιου να μοιάζει με λουλούδι. Αυτό που επιτυγχάνεται, δηλαδή, είναι πως με κάθε αλλαγή στο σχήμα του φωτιστικού, αλλάζει επίσης ο φωτισμός και η διάθεση.

Τρίτο και τελευταίο χαρακτηριστικό στοιχείο του Ornametrica, είναι τα υλικά κατασκευής του. Ο πολυέλαιος είναι κατασκευασμένος από ανοδιωμένο αλουμίνιο, σε μαύρο ή ουδέτερο χρώμα. Αυτή η ασυνήθιστη επιλογή υλικού λειτουργεί εξαιρετικά σε κάθε χώρο, και η όλη ιδέα των σχεδιαστών πίσω από τον σχεδιασμό του πολυελαίου και ο τρόπος που πραγματοποιήθηκε έχουν ως αποτέλεσμα ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό αντικείμενο design.

Μάθετε περισσότερα στο επίσημο site της εταιρείας: www.ornametrica.nl