Η καρέκλα του Inception

Η καρέκλα του Inception

Μια καρέκλα, μέσα σε μια καρέκλα, μέσα σε μια καρέκλα, μέσα σε μια καρέκλα, μέσα σε...

Αν έχετε δει την ταινία «Inception» μάλλον έχετε πιάσει ήδη το concept της συγκεκριμένης καρέκλας. Αν όχι, μάλλον είστε οι μόνοι στον κόσμο.

Σε κάθε περίπτωση, η Inception Chair θα σας προκαλέσει έναν μικρό πονοκέφαλο, τον οποίο όμως θα εξαφανίσει το γεγονός πως είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης και υπόδειγμα σύγχρονου design.

Πρόκειται για ένα concept που παίρνει το αρχέτυπο της κοινής καρέκλας και το «φωλιάζει» σταδιακά μέσα στο σχήμα, σε μια μικρότερη μορφή του εαυτού του κάθε φορά, ώστε να δημιουργήσει στο τέλος το πραγματικό κάθισμα. Το σχέδιο αποτελείται από 10 «καρέ» καρεκλών που μπαίνουν η μία μέσα στην άλλη μέσω αυλακών που έχουν κοπεί με το χέρι από τα εσωτερικά άκρα των καθισμάτων και τις πλάτες των πλαισίων.

Στο εξωτερικό φινίρισμα του κάθε πλαισίου βρίσκονται μανταλάκια που ταιριάζουν στις εγκοπές του προηγούμενου μεγέθους της καρέκλας και γλιστράνε εύκολα στη θέση τους έτσι ώστε η οριζόντια γωνία μεταξύ του καθίσματος, της κάθε καρέκλας και της πλάτης της, να ευθυγραμμίζεται.

Το κάθισμα αυτό δημιουργήθηκε από την φοιτήτρια Vivian Chiu του RISD (Rhode Island School of Design), περισσότερα έργα της οποίας μπορείτε να δείτε στο επίσημο site της, εδώ: vivianchiudesigns.com