Η εμβληματική Zandra Rhodes στο Queen.gr: Πώς η KARISMATISK σειρά της ΙΚΕΑ φέρνει τη χαρά στο σπίτι!

Κατερίνα Ιωακείμ
Η εμβληματική Zandra Rhodes στο Queen.gr: Πώς η KARISMATISK σειρά της ΙΚΕΑ φέρνει τη χαρά στο σπίτι!

Η σπουδαία βρετανίδα σχεδιάστρια μας παρουσιάζει την πιο WOW συλλογή υφασμάτων και χρηστικών αντικειμένων για το σπίτι! Η συλλεκτική σειρά KARISMATISK της ΙΚΕΑ σηματοδοτεί την επιστροφή στο σπίτι με χαρά και παιχνιδιάρικη διάθεση. Απλά υπέροχη! 

Όταν λίγα χρόνια πριν σε ένα ταξίδι μου στο Λονδίνο είδα για πρώτη φορά από κοντά την «The Golden Hour» συλλογή της Zandra Rhodes για τη σεζόν φθινόπωρο/ χειμώνας 2020 αναρρωτήθηκα γιατί αυτή η τόσο ανατρεπτική και χαρισματική σχεδιάστρια δεν σκέφτηκε ποτέ να λανσάρει μια collection με υφάσματα και χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι. Για κάποιο περίεργο λόγο έβλεπα τα συγκλονιστικά φορέματα με τα βολάν, τα ονειρεμένα χρώματα και τις πρωτοποριακές υφές και τα ονειρευόμουν... στον καναπέ μου!

Σήμερα, η σχεδιάστρια που άλλαξε τον κόσμο της μόδας με μότο «Μην σας απασχολεί τι πιστεύουν οι άλλοι για εσάς» και σχέδια που αποθεώνουν τη μοναδικότητα και διαφορετικότητα, μιλάει στο Queen.gr για τη συλλεκτική KARISMATISK σειρά που σχεδίασε για την ΙΚΕΑ και δεν μπορώ να περιγράψω τη χαρά μου!

Kharismatik ikea paravan

Η σχεδιάστρια που λάτρεψε η πριγκίπισσα Diana και A-list celebrities του Hollywood σηματοδοτεί με αυτή τη μοναδική συλλογή την επιστροφή στο σπίτι με χαρά, χρώματα και χαμόγελα πολλά. H ανατρεπτική Zandra μας καλεί να φέρουμε την αυτοπεποίθηση και τη γοητεία της στο δικό μας σπίτι και να εκφράσουμε την προσωπικότητά μας μέσα από έντονα χρώματα, σχέδια και αντικείμενα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Λουλούδια, βολάν και αστέρια είναι το σήμα κατατεθέν της Zandra Rhodes που σχεδιάζει αντικείμενα για το σπίτι σε εντυπωσιακό ροζ, μπλε και χρυσό μεταμορφώνοντας τον χώρο μας σε ένα περιβάλλον με μοναδικό στιλ, λειτουργικότητα και στοιχεία εντυπωσιασμού που δεν περνούν απαρατήρητα (όπως καμία από τις δημιουργίες της βεβαίως)!

Η συλλεκτική σειρά περιλαμβάνει επίσης κομμένο ύφασμα με πατρόν για καφτάνι, ώστε να δημιουργήσετε εύκολα ένα έργο ραπτικής στο σπίτι. Πόσο υπέροχο είναι αυτό;

Kharismatik ikea mirror copy

H εμβληματική γυναικεία φιγούρα της Zandra έρχεται στο σπίτι μας με αυτόν τον υπέροχο καθρέπτη! Μη διστάσεις να συνδυάσεις 3 καθρέπτες σε μικρές ακανόνιστες αποστάσεις για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Κι εκείνος ο τοίχος απέναντι από την είσοδο δεν είναι ποτέ πια βαρετός

Τι μπορεί να είναι αυτό που έκανε τη Zandra Rhodes να σχεδιάσει υφάσματα και χρηστικά αντικείμενα για την IKEA (και όλους εμάς); Η απάντησή της μας έκανε απλά να την αγαπήσουμε περισσότερο: «Κοίταξα γύρω μου και σκέφτηκα τι θα ήθελα οι άλλοι άνθρωποι να μοιραστούν μαζί μου; Το κάθε ένα από αυτά τα υπέροχα αντικείμενα είναι κάτι που θα ήθελα κι εγώ να έχω στο σπίτι μου, που θα ήθελα να χαρίσω στους φίλους μου, που θα ήθελα να μοιραστώ με εσένα».

Kharismatik ikea map

«Είμαι το καλύτερο και χειρότερο επίτευγμά μου. Μπορώ να το παρατραβήξω, και τότε ο άλλος να φοβηθεί, ή μπορώ να συνδυάσω πολλά πράγματα μαζί σε κάτι που δεν είναι πάντοτε αποδεκτό. Όμως, στα 50+ χρόνια μου στη βιομηχανία της μόδας και του σχεδίου, όλο αυτό πάντοτε είχε αποτέλεσμα. Και ήταν πάντοτε fabulous!», μας λέει η πιο επαναστατική φιγούρα στον κόσμο της μόδας και πραγματικά ανυπομονούμε να έχουμε κάτι fabulous από την KARISMATISK συλλογή της στο σαλόνι μας!



Η υπέροχη Zandra Rhodes αποκαλύπτει στο Queen.gr ότι μέσα από την KARISMATISK σειρά που σχεδίασε για την ΙΚΕΑ κάνει ένα όνειρό της πραγματικότητα! Μοιράζεται με όλους εμάς τον τρόπο να νιώσουμε χαρά και αισιοδοξία τις ώρες που βρισκόμαστε στο σπίτι ή το γραφείο μας: «Πάντοτε πρόσθετα χρώμα στα πράγματα χωρίς να το πολυσκεφτώ. Ήθελα πάντα να ζω ανάμεσα σε υπέροχα χρώματα. Έχω στο penthouse μου ένα ουράνιο τόξο στο πάτωμα και όλα τα χρώματά του ανεβαίνουν στους τοίχους ενώ τριγύρω υπάρχουν πολλά μικρά μαξιλάρια και πράγματα, και όλο αυτό πάντοτε με κάνει να νιώθω χαρούμενη. Ήθελα αυτό το συναίσθημα να το μοιραστώ. Να νιώθουν όλοι χαρούμενοι μπαίνοντας στο σπίτι».

Ας μπούμε, λοιπόν, σήμερα μαζί στο γεμάτο χρώματα, πολυτελείς υφές, δυναμισμό και diversity κόσμο της χαρισματικής Zandra Rhodes! Φύγαμε;

Kharismatik ikea beautiuful

Αυτά τα τρία μικρά KARISMATISK χαλιά ταιριάζουν πραγματικά σε κάθε χώρο του σπιτιού! Δεν είναι υπέροχα;

-Τα τελευταία δύο χρόνια… μένουμε πολύ περισσότερο στο σπίτι! Λόγω των περιορισμών για την αντιμετώπιση του Covid-19 περνάμε πολλές ώρς στο σπίτι με αποτέλεσμα να ξυπνήσει μέσα μας η ανάγκη να κάνουμε τον χώρο μας πιο χαρούμενο, πιο άνετο, πολύ πιο χαλαρωτικό. Αυτός ήταν ο λόγος που αποφασίσατε να σχεδιάσετε προϊόντα για την IKEA;

«Ήταν κάτι που μας βγήκε αυθόρμητα μέσα από αυτή τη συνεργασία, μέσα από την ανάγκη της ΙΚΕΑ και της δικής μου δηλαδή να δημιουργήσουμε πιο χαρούμενα σπίτια. Κι ακριβώς επειδή περάσαμε μέσα από τον COVID-19, όλο αυτό που δημιουργήσαμε έγινε ακόμη πιο συναρπαστικό! Γιατί τώρα ο κόσμος αναθεώρησε τις απόψεις του για τον ρόλο που παίζει το σπίτι στη ζωή του και το πόσο σημαντικό είναι να ζούμε σε ένα χαρούμενο περιβάλλον».

Είμαι σίγουρη πως δεν αντισταθήκατε στον πειρασμό... Ποιο KARISMATISK αντικείμενο έχετε στο σπίτι σας;

«Πρέπει να παραδεχτώ ότι είμαι πολύ κακομαθημένη! Τα θέλω όλα! Νομίζω, όμως, ότι τα διαχωριστικά είναι τα πιο ωραία γιατί σου επιτρέπουν να διαμορφώσεις τον χώρο σου χωρίς να υψώσεις τοίχους, να έχεις μεγαλύτερη ποικιλία στη διαρρύθμιση του σπιτιού. Κι αυτά τα μικρά χαλιά, όμως, είναι υπέροχα. Μπορείς να τα μετακινήσεις εύκολα από δωμάτιο σε δωμάτιο και να δεις σε ποιο χώρο ταιριάζουν καλύτερα. Ω Θεέ μου! Όλα τα θέλω. Ισως τελικά καταλήξω σε αυτές τις μαξιλαροθήκες. Δεν είναι πολύ ωραίες; Ταιριάζουν με όλα. Και όσες περισσότερες, τόσο πιο συναρπαστικό το αποτέλεσμα. Θα δείχνουν υπέροχες στον μεγάλο καναπέ».

KARISMATISK sillektiki seira zanda rhodesPH179670

Αυτές οι μαξιλαροθήκες είναι τέλειες για τον καναπέ που έχει γίνει το καταφύγιό μου τα βράδια, όταν επιστρέφω κουρασμένη στο σπίτι και το μόνο που θέλω είναι να διαβάσω ένα βιβλίο απολαμβάνοντας ένα... γιγαντιαίο φλιτζάνι τσάι με άρωμα περγαμόντο!

Είναι σίγουρο ότι ο κόσμος θα αγαπήσει αυτή τη συλλογή που φέρνει τη χαρά, την αισιοδοξία και το χαμόγελο στο σπίτι. Είναι μια συνεργασία που θα έχει συνέχεια; Να περιμένουμε και άλλα KARISMATISK προϊόντα;

«Η KARISMATISK είναι μία limited edition συλλογή 26 αντικειμένων, η οποία θα βγει στα καταστήματα την 1η Οκτωβρίου και για δύο μήνες θα είναι στη διάθεσή σας. Για να δούμε τι θα γίνει! Είναι μια one off συνεργασία… αλλά ποτέ δεν ξέρεις! Θα κρατήσουμε επαφή». (γελάει)

Έχετε σχεδιάσει ποτέ χρηστικά αντικείμενα για celebrities ή για μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας;

«Όχι, αυτή είναι η πρώτη φορά! Έχω σχεδιάσει φορέματα για την πριγκίπισσα Diana και για πολλές celebrities αλλά ποτέ αντικείμενα ή υφάσματα για το σπίτι τους. Για να δούμε, λοιπόν, πόσοι θα βάλουν κάτι που σχεδίασα στον χώρο τους. Είναι πολύ συναρπαστικό όλο αυτό!».

Kharismatik ikea designer Zhadra rodes

Δεν θα δείχνουν υπέροχα τα αρωματικά κεριά σου επάνω σε αυτές τις metallic βάσεις;

Είναι πραγματικά συναρπαστικό να υποδέχεσαι αυτό το φθινόπωρο στη ζωή σου με την απόφαση να μεταμορφώσεις τον προσωπικό σου χώρο με μικρές (ή... πιο γενναίες για τους τολμηρούς) πινελιές χαράς. Εγώ έχω ήδη έτοιμη τη shopping list μου!

Πάμε να διαλέξουμε μαζί KARISMATISK ροζ, μπλε και χρυσά αντικείμενα για το σπίτι;